Lyt til artiklen:

Sennebogen vil præsentere batteridrevet teleskopkran på Bauma

00:00
Hastighed: ???x
01:43

Abonnementsartikel

Den batteridrevne teleskopkran vejer 50 tons og er udviklet i samarbejde med en hollandsk forhandler.

653 E Electro Battery er navnet på Sennebogens nyeste maskine. En teleskopkran som producenten har udviklet i samarbejde med den hollandske forhandler Van den Heuvel.

Maskinen vejer omtrent 50 tons og er Sennebogens første batteridrevne teleskopkran. Den kører på bælter og kan ligesom materialehåndteringsmaskinen 817 Electro Battery, som blev præsenteret på IFAT-messen i maj måned, arbejde mens den oplader, hvilket betyder, at man kan arbejde emissionsfrit med maskinen uden afbrydelser. Batteriet har en kapacitet på 210 kWh.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sennebogen vil præsentere første batteridrevne industrimaskine

Se også:

Sennebogen vil præsentere første batteridrevne industrimaskine

- Det er en maskine, vi forventer os en del af. Vi forhandler Sennebogens kraner både i Danmark og Sverige af Sennebogens kraner, og vi oplever en stor efterspørgsel på batteridrevne maskiner generelt - særligt når vi snakker i de større byer som København, Göteborg og Stockholm. Der har vi nogle byggepladser, hvor man forlanger, at maskinerne skal være batteridrevne, for at man kan få lov til at komme ind. Derfor ser vi selvfølgelig frem til, at der kommer en batteriløsning, fortæller Lasse Weber, der er produktchef for Sennebogen hos Scantruck.

Teleskopkranen har ikke kun den fordel, at den kan arbejde emissionsfrit - den opererer også med færre vibrationer og et lavere støjniveau end de dieseldrevne modeller. Dertil kommer den fordel, at maskinen kræver mindre vedligeholdelse, da serviceprocedurer såsom motorolieskift er helt elimineret.

Maskinen vil som nævnt blive præsenteret på Bauma i München 2022, men hvornår, vi får maskinen at se på dansk grund, er usikkert, siger Lasse Weber.