Lyt til artiklen:

Port of Aalborg udvider med fem nye lagerhaller

00:00
Hastighed: ???x
02:05

Abonnementsartikel

Hallerne bliver opført på den nye erhvervsudstykning Ankeret og skal øge havnens samlede lagerkapacitet med knap 10.000 kvadratmeter.

AALBORG: Hen over sommeren har Port of Aalborg igangsat opførelsen af fem nye lagerhaller efter havnens eksisterende Harbour Storage-koncept, som kan rumme de fleste behov for universallager og lettere produktionsfaciliteter.

Det oplyser havnen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med opførelsen af fem nye lagerhaller udvider vi vores lagerkapacitet markant, udtaler Senior Commercial Manager, Real Estate hos Port of Aalborg, Jeppe Faber, i pressemeddelelsen.

De fem nye pakhuse har en frihøjde på otte meter og får en samlet størrelse på 9.650 kvadratmeter. Hallerne skal ligge ved siden af C-House, som er et kommende kontorbyggeri på 4.600 kvadratmeter.

Entreprenøren på projektet er M. Thomsen Støtt A/S, rådgiver er CF Møller, og projektets ingeniør er Viborg Ingeniørerne A/S.

Øger antallet til 12

For at imødekomme et stort behov for lagerløsninger har Port og Aalborg i de seneste fire år opført 14.000 kvadratmeter universallagerfaciliteter.

Senest var i 2020, hvor tre tilsvarende haller stod klar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Store planer for Odense Havn

Se også:

Store planer for Odense Havn

- For få år siden var lagerkapaciteten i Nordjylland på et kritisk lavpunkt, og vi har derfor siden løbende prioriteret at udvide vores udbud, udtaler Jeppe Faber og fortsætter:

- Med de nye haller øger vi det samlede antal lagerhaller til 12, så vi dels kan imødekomme den efterspørgsel, vi mærker her og nu, men også på længere sigt, hvis der opstår et akut behov for sådanne faciliteter.

Tæt på transportcenter

Udover at blive nabo til det kommende C-House, der efter planen står klar i foråret 2023, er de fem kommende lagerhaller også tæt forbundet med Port of Aalborgs transportcenter.

I disse år bliver transportcenteret udvidet med 150.000 kvadratmeter, hvor aktører som Danske Fragtmænd, Bring og Mollerup Mølle allerede driver lagerfaciliteter.

Rototilt satser på nyt centrallager i transportcentrum

Se også:

Rototilt satser på nyt centrallager i transportcentrum

Forventningen er, at de fem nye lagerhaller står klar til marts 2023.