Lyt til artiklen:

Nytilkomne entreprenørskibe er godt i gang med gravearbejdet

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

I begyndelsen af sommeren udvidede Rederiet Høj A/S flåden med to skibe for at få mere kapacitet.

Med wire gravemaskine, teknisk graveudstyr og tilhørende programmer ombord er Rederiet Højs to nyligt indkøbte skibe i drift.

Alberte Høj og Aase Høj er navnene på de to nye fartøjer, som den maritime entreprenør fra Horsens udvidede flåden med i begyndelsen af juni i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nu - få måneder og en omgang maling senere - har begge skibe flydende grund under sig og er i fuld gang med at varetage en række maritime entreprenøropgaver i både ind- og udland til stor glæde for rederiet.

Maritim entreprenør klar til flere opgaver

Se også:

Maritim entreprenør klar til flere opgaver

- Alberte og Aase passer rigtigt godt til vores flåde og til det, vi går og arbejder med. Vi er rigtig glade for, at de er blevet en del af vores rederi, fortæller direktør hos Rederiet Høj, Michael Normann, til Maskinteknik.

Rundt i Nordeuropa

Som maritim entreprenør beskæftiger Rederiet Høj sig blandt andet med uddybning og oprensning af havneinfrastruktur, etablering af stenrev, molebygning, stensætninger og forberedende arbejder inden for kabellægning.

Derudover arbejder rederiet også med boulder clearence, som indebærer enten at fjerne eller flytte diverse forhindringer på havbunden.

Opgaverne finder både sted ud fra landets kyster, men der er også arbejde at sejle efter i andre dele af Nordeuropa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Skibenes maskiner var i god stand, da rederiet overtog dem. Foto: Rederiet Høj A/S.

- Vi er i Baltikum i øjeblikket, og vi har to skibe i Sverige. Inden så længe har vi også et skib i Norge, fortæller direktør Michael Normann og fortsætter:

- Vi har også et skib i Tyskland og noget arbejde i Danmark. Så vi er godt spredt ud over det hele, kan man sige.

Offshore vind?

Med Alberte Høj og Aase Høj tæller flåden hos Rederiet Høj A/S nu syv skibe. Det er en kærkommen udvidelse, fortæller direktøren.

- Det har været et ønske i rederiet gennem et stykke tid, at man kunne tænke sig lidt ekstra kapacitet. Så bød muligheden sig, og vi købte de to skibe, siger Michel Normann.

Da de to fartøjer kom i havn, var de i god stand. Det gjaldt også maskinerne ombord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derfor, da skibene blev overdraget først på sommeren, manglede rederiet stort set kun at iklæde fartøjerne ny maling og ansætte en ny besætning på hvert skib.

rich-media-6
Både Alberte Høj og Aase Høj er navne, der optræder i ejerens familie. Foto: Rederiet Høj A/S.

Ifølge rederiets direktør lever de to nye skibe op til forventningerne - og mere til.

- Fartøjerne producerer det, de skal. Det tager altid noget tid med en ny besætning, da de skal arbejde i et nyt rederi og have tingene kørt igennem. Men det er gået over al forventning. Det er super godt, siger Michael Normann.

Planen er nu, at de to nye entreprenørskibe skal fortsætte med at varetage den type arbejdsopgaver, som Rederiet Høj A/S i forvejen udfører.

Store planer for Odense Havn

Se også:

Store planer for Odense Havn

På sigt er håbet at udvide til opgaver forbundet med offshore vind, fortæller direktør Michael Normann, som ikke kan afvise, at der til den tid skal mere end syv skibe til.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Men lige nu er vi godt tilfredse med de to, vi har overtaget her. Og vi er godt tilfredse med, at de er kommet i gang med at arbejde, og det er vores kunder også, slutter rederiets direktør.