Lyt til artiklen:

Vejdirektoratet borer i jorden forud for motorvejs forlængelse

00:00
Hastighed: ???x
01:55

Abonnementsartikel

Forventningen hos Vejdirektoratet er, at de geotekniske undersøgelser er afsluttede ved udgangen af året.

Med en særlig terrængående borerig, som kan komme frem de fleste steder, er Vejdirektoratet i gang med at bore i jorden på strækningen mellem Allerød og Hillerød i Nordsjælland.

Det sker for at undersøge jordbunden og grundvandsforholdene nærmere i forbindelse med den kommende udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse, oplyser Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er et et vigtigt arbejde, vi har sat i gang, for boringerne er - udover at få større kendskab til jorden - med at fastslå, hvor grundvandsspejlet er udtaler projektchef hos Vejdirektoratet, Inge Birke Damsgaard, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- På den måde kan lokale grundvandsforhold blive håndteret mere hensigtsmæssigt i anlægsfasen. Vi måler én gang om måneden helt frem til sommeren 2023.

Planlægning af placeringer

Under boringerne bliver der udtaget prøver af jordbunden til videre analyse, hvorefter resultaterne af jordprøverne vil blive brugt til at planlægge en mere præcis placering af blandt andet udbygningen af motorvejen, broer, regnvandsbassiner og støjskærme samt volde.

Efter at der er boret et hul i jorden, bliver der efterladt et pejlerør på stedet for at måle grundvandsspejlet efterfølgende.

Forventningen hos Vejdirektoratet er, at de geotekniske undersøgelser er afsluttede ved udgangen af året.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-3
Hillerødmotorvejens forlængelse står efter tidsplanen færdig i 2027. Foto: Niras.

Udbygningen af Hillerødmotorvejens forlængelse fra motortrafikvej til firesporet motorvej sker på den omkring 13,5 kilometer lange strækning fra Allerød nord for Hillerød ved Isterødvej.

Udbygningen er Hillerødmotorvejens forlængelse er budgetteret til 860 millioner kroner. Projektet indgår i den politiske aftale "Infrastrukturplan 2035" og blev vedtaget ved en ny anlægslov i år.

Ifølge tidsplanen står motorvejens forlængelse færdig i 2027.