Lyt til artiklen:

DBL-vinder skal alligevel til World Skills

00:00
Hastighed: ???x
02:42

Abonnementsartikel

Etableringen af en World Skills special edition betyder, at den unge Zeppelin-mekaniker, som i foråret vandt DBL, alligevel kommer til at repræsentere Danmark i en international konkurrence.

Danmarks p.t. bedste mekanikerlærling inden for entreprenør-segmentet får alligevel mulighed for at vise de danske farver internationalt i år, når en særlig udgave af World Skills finder sted i østrigske Salzburg sidst i november.

Den unge entreprenørmekanikerlærling Jan Aggerholm Andersen fra Zeppelin Danmark vandt i foråret konkurrencen Danmarks Bedste Lærling (DBL) inden for entreprenørområdet. Den titel gav samtidig vinderen mulighed for at komme til World Skills i Shanghai for at vise de danske farver og færdigheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En mavepuster

Men grundet coronasituationen i Kina er det ikke for nuværende muligt, og allerede i juni blev World Skills aflyst.

- Vi havde allerede aftalt med både Jan og hans arbejdsgiver, at han skulle afsted og deltage, så var det selvfølgeligt lidt af en mavepuster, at World Skills Shanghai blev aflyst - lige som vi stod for at gøre klar til at offentliggøre hans deltagelse, fortæller konsulent Per Hedetoft fra Maskinleverandørerne, der står bag DBL-konkurrencerne i Danmark.

Siden aflysningen af Shanghai er der diskuteret ivrigt - og arbejdet stenhårdt - landende imellem for at finde en løsning. Resultatet er nu således, at der kommer til at være en World Skills Special Edition her i 2022.

Også murer-konkurrence

Det betyder, at der vil blive afholdt konkurrencer i 15 forskellige lande på lidt forskellige tidspunkter.
- Vores konkurrence "Heavy Vehicle Technology" vil således blive afholdt i dagene 24.-26. november i Salzburg i Østrig, hvor der også vil være anden dansk deltagelse (Gry Astrup Hansen, red.) i konkurrencen med de bedste murer-lærlinge, siger konsulenten.
Han tilføjer, at der vil blive afholdt præmieceremonier i Salzburg den 27. november, og indtil der ved vi ikke med sikkerhed, hvordan det er gået.

Billigere og lettere

Heldigvis er både Jan Aggerholm Andersen og Zeppelin Danmark med på at den unge mand i stedet tager til Østrig til november.
At konkurrencen kommer til at foregå i Østrig, har såmænd også sine fordele, for nu bliver rejsen både kortere og billigere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Samtidig er det også muligt for eventuelle tilskuere i form af venner, familie eller andre interesserede at deltage. Det havde ikke været muligt under skrappe coronaregler i Shanghai, fastslår Per Hedetoft.

I alt skal 62 forskellige håndværksfag konkurrere ved World Skills. Det sker ved 29 events i 26 byer fordelt i 15 forskellige lande mellem den 7. september og den 26. november. Mere end 1.000 deltagere fra 57 lande skal være med.