Lyt til artiklen:

25 års jubilar elsker faglige udfordringer

00:00
Hastighed: ???x
03:04

Abonnementsartikel

Produktionschef Kim Jensen fejrer 25 års jubilæum hos Arkil, og de mange års tjeneste har ikke tæret på lysten til at blive fagligt udfordret.

Han var med til at opstarte Arkils Miljøteknik-afdeling. Han har utallige oprensningsprojekter bag sig. Og så elsker han at nørde og finde løsninger på udfordringer.

For Kim Jensen, der er produktionschef i Arkil Miljøteknik, er der gået 25 år, siden han for første gang trådte ind ad døren i Arkil. Sidenhen er det gået slag i slag med oprensningsopgaver af forurenet jord og med udvikling af metoder. Og det kribler stadig i fingrene på Kim Jensen for at rydde op i fortidens generationsforureninger. Derfor håber han også på, at Arkil får mulighed for at løse en af Danmarks største forureningsopgaver - oprensning af giftdepotet ved Høfde 42 på Harboøre Tange.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I Miljøteknik har vi opbygget en stor ekspertise inden for oprensning af forurenede grunde og har stor erfaring med flere forskellige oprensningsteknikker, fortæller Kim Jensen og fortsætter:

- Vi kan blandt andet oprense forurenet jord med soil mixing, hvor den forurenede jord røres rundt med en stor "stavmixer" på to meter i diameter samtidig med, at der blandes persulfat og cement ned i jorden. Derudover laver vi også termiske oprensninger. Med brænderhoveder blæser man varm luft ned i nedborede stålrør, som bliver op til flere hundreder grader varmt. Den høje varme får forureningen til at koge, så vi kan suge dampene i jorden ud og rense luften.

Ny specialbelægning i bymidte

Se også:

Ny specialbelægning i bymidte

For Kim Jensen vil det være et gensyn med Høfde 42, hvis Arkil skal stå i spidsen for den kommende oprensning. I 2006 stod Arkil Miljøteknik for at indkapsle giftdepotet ved netop Høfde 42, hvor der blev etableret en 600 meter lang og 14 meter dyb spunsvæg for at sikre, at forhøjede havvandstande ikke påvirker depotet med udsivning af giftstoffer.

Kim Jensen Ove Arkil

For sådan en Georg Gearløs-type som Kim Jensen har det været alfa omega igennem de 25 år og er det stadig, at han har haft mulighed for at lege og nørde i at finde årsager til udfordringerne og skabe nye løsninger og metoder.

- Hvis nogen siger, at noget ikke kan lade sig gøre, så bliver jeg helt tændt, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Når man har 25-års jubilæum, er listen over succesfulde og spændende projekter stor, og Kim brænder for de faglige udfordringer. Men der er også noget andet, som betyder mindst lige så meget for Kim Jensen.

Arkil sommerstøber i Svenstrup

Se også:

Arkil sommerstøber i Svenstrup

- Jeg har dyb respekt for mine medarbejdere. Ingen er vigtigere end andre. Og så vil jeg gerne hjælpe andre videre, både i livet og i arbejdslivet. Det giver mig glæde at se folk blomstre, siger Kim Jensen, inden han kommer med en afsluttende anekdote.

- Min ældste datter var et par år, da jeg startede i Arkil, som dengang hed Ove Arkil. En dag spurgte min svigerfar hende: "Nå Simone, hvad hedder din far?" Og hun svarede: "Min far hedder Kim Jensen Ove Arkil." Hun havde simpelthen hørt mig tale så meget i telefon, at hun troede, det var mit fulde navn, siger Kim Jensen og tilføjer, at han nok har været lidt gift med sit arbejde.