Lyt til artiklen:

Solid sønderdeler fra Jenz

00:00
Hastighed: ???x
01:30

Abonnementsartikel

Jenz BA 1016 er den nyeste og kraftigste Jenz sønderdeler til dato.

Tyske Jenz er klar med en ny sønderdeler. Den har fået modelnavnet BA 1016 og den er ifølge Re-Tec Miljø, udover at blive "stamfader" til en ny generation af sønderdelere, designet til både at fremstille materiale til kompostering men også materiale som direkte kan anvendes som tilsætningsstof i biogasproduktionen. Have-park, bark, rødder og gammelt træ kan anvendes som biomasse til produktionen af biogas. Det samme gælder for dybstrøelse og anden organisk affald, som når det har været igennem maskinen, bliver løsnet op og hakket i stykker, så biogas processen lettere kan ske.

For at håndtere opgaven er BA 1016 udstyret med en bomstærk CAT C18 motor med 812 hk og 3710 Nm, en stor rotordiameter på 1120 mm og en stor åbning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En så kraftig motor kræver sin plads, men ikke desto mindre er den samlede maskine både vedligeholdelses- og transportvenlig. Motoren klarer sig fint uden AdBlue og møder samtidig kravene til Trin V. Den kraftige motor giver høj kapacitet og mulighed for også at bearbejde store rødder og stammer uden, at det medfører en øget slitage eller forringet energieffektivitet.

Flere features er udviklet til den nye sønderdeler, bl.a. Jenz Smart Hydraulic System, som forbedrer indtrækket betydeligt og dermed øger kapaciteten på op til 40 procent.