sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

MB Crusher viser vejen gennem knusning

00:00
Hastighed: ???x
02:49

Abonnementsartikel

Genanvendelse af asfalt er ifølge MB Crusher en del af løsningen, når det kommer til manglen på materialer.

Håndtering og anskaffelse af materialer i byggeindustrien er hurtigt blevet en bekymring på grund af mangel på materialer og stigende priser. Det gælder eksempelvis asfalt.

De europæiske veje er sammenlagt omtrent 140.000 kilometer lange, og derfor er reparation og vedligeholdelse af veje en enorm opgave og kræver store mængder materialer.

Opgaven i at vedligeholde vejene indebærer at fjerne den gamle asfalt og udlægge et nyt lag. I den forbindelse er det tidskrævende at genbruge de gamle materialer og knuse det ned til en brugbar størrelse.

Så er spørgsmålet: Hvordan kan processen gøres hurtigere?

Knuserskovl til maskiner

I Østrig ejer en virksomhed, der beskæftiger sig med flytning af jord og logistik, et stationært anlæg til fremstilling af sand og grus, og i mellemtiden indsamler de i deres genbrugscenter bygge- og nedbrydningsaffald samt asfalt fra deres byggepladser for at genanvende det.

Det kan lade sig gøre, fordi virksomheden installerede en BF80.3 knuserskovl på deres gravemaskine, der erstattede deres stationære knuser af hensyn til det praktiske ved en bevægelig enhed.

At virksomheden kan producere materiale i forskellige output-størrelser og forenkle deres vedligeholdelse reducerer også omkostninger og sparer tid.

rich-media-1
RAP står for Reclaimed Asphalt Pavement, som er genbrugsasfalt bestående af asfalt, beton og andre materialer. Foto: MB Crusher.

En anden virksomhed valgte at bruge en MB-L160 knuserskovl på deres Caterpillar 924G-læsser til at behandle enorme mængder asfalt. Hvis asfaltpladerne kørte igennem en stationær knuser, ville det klemme knuseren og resultere i længere nedetid.

Ligeledes valgte en tredje virksomhed, der beskæftiger sig med vejarbejde, at installere en MB Crusher MB-L200 knuserskovl på deres Manitou-teleskoplæsser.

Dermed kunne de genanvende den knuste asfalt i forbindelse med deres arbejde om at vedligeholde vejene.

Udstiller på Bauma

Genanvendelse af asfalt giver en række fordele for virksomheder, kommuner og de, der ellers håndterer vejene, da det reducerer omkostningerne forbundet med køb og bortskaffelse og mindsker afhængigheden af et stationært produktionsanlæg.

I øvrigt er genanvendelse af asfalt godt for miljøet, da det reducerer udledningen af drivhusgasser og begrænser brugen af ikke-fornybare naturlige ressourcer såsom grus, sand og sten.

Knusning af materialer med MB Crushers knusere er lettere end forventet ifølge en af virksomhedens kunder fra Østrig, som blandt andet fremhæver, at skovlen til knusning er nem at transportere.

Det gælder blandt andet på svært tilgængelige byggepladser og på fjerntliggende placeringer, fortæller kunden fra Østrig.

MB Crusher udstiller et bredt udvalg af virksomhedens produkter på stand C5.215 på entreprenørmessen Bauma 2022 i München. Messen finder sted fra 24. til 30. oktober.