Lyt til artiklen:

M.J. Eriksson vinder fjernvarmeaftale til trecifret millionbeløb

00:00
Hastighed: ???x
02:00

Abonnementsartikel

Assens Fjernvarme har indgået kontrakt med M.J. Eriksson på en fjernvarmeudvidelse til en værdi af et trecifret millionbeløb.

Snart kan en lang række borgere ved Assens koble sig på fjernvarmen efter Assens Fjernvarme og M.J. Eriksson har indgået en kontrakt på en fjernvarmeudvidelse til en værdi af et trecifret millionbeløb.

M.J. Eriksson skal udføre to særskilte entrepriser. Den ene er en transmissionsledning fra Assens Fjernvarmeværk til Aarup. Det er en strækning på omtrent 20 kilometer. Undervejs skal man koble fire-fem mindre bydele den nye ledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den anden del af entreprisen er i Aarup, hvor man skal koble et par tusinde husstande på.

- Stemningen omkring den her opgave er rigtig god, og det er jo også fordi, at gassen er rigtig dyr i disse tider, så alle er interesserede i, at det her skal lykkes på en rigtig fornuftig måde, fortæller Johnny Østergaard, der er chef for Region Fyn hos M.J. Eriksson.

Til at udføre svejsearbejdet har M.J. Eriksson hyret Østergaard Entreprise ind som underentreprenør.

En logistisk udfordrende opgave

Johnny Østergaard fortæller, at opgaven indebærer en masse logistiske udfordringer - særligt i Aarup by.

- Vi kan jo ikke bare grave over og spærre det hele, så der er en del hensyntagen til trafikanter. Når man graver en fjernvarmerende, skal den lige stå i et stykke tid, så det er ikke bare at grave og dække til igen, siger regionschefen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortæller desuden, at flere ting har spillet ind på valget af lige netop M.J. Eriksson som entreprenør på projektet. Pris er altid en faktor, men blødere værdier såsom den tekniske beskrivelse af udførslen og M.J. Erikssons organisation har også spillet ind.

Man regner med at beskæftige 20-30 medarbejdere på opgaven, hvoraf nogle har rigtig mange år i anlægsbranchen på bagen, siger Johnny Østergaard.

M.J. Eriksson begynder arbejdet i løbet af efteråret og skal aflevere fjernvarmeudvidelsen til juli 2025.