Lyt til artiklen:

Vigtigt at udbygge viden og vedligeholde netværk

00:00
Hastighed: ???x
03:27

Abonnementsartikel

Krise eller ej. Under alle omstændigheder er vi klar til at navigerer i morgendagens marked, lyder det fra Meldgaard Handels afdelingschef, som ser frem til at møde leverandører, samarbejdspartnere og mulige kunder på maskinmessen i München.

AABENRAA: Snart slår arrangørerne igen portene op til verdens største messe for entreprenørmaskiner, og selvom en række af de større producenter som Volvo, Case og JCB i år ikke udstiller ved Bauma, kommer man ikke uden om messens betydning for branchen.

Jeg har været i branchen i mange år, så jeg ved at det går op og ned. Det har vi for længst lært at leve med, og jeg mener faktisk, at vi i vores branche er rigtig gode til omstilling.

Afd.chef Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel

- For mig er det vigtigt at besøge Bauma. Dels for hele netværksdelen med at hilse på samarbejdspartnere og leverandører, men også for at se nogle af de nyeste innovationer i vores hjørne af maskinbranchen, der især handler om nedbrydning, råstoffer, affald og recycling, fortæller afdelingschef Klaus Meldgaard, Meldgaard Handel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Frontrunner for miljø

Maskinteknik besøger ham på kontoret i Meldgaards-koncernens hovedkontor ved Aabenraa, hvor Meldgaard Handel holder til. Der er god plads både ude og inde på den store matrikel, og det er absolut en fordel, når man handler med pladskrævende grej som blandt andet knusere, neddelere, stakkebånd og sorteringsanlæg, hvor Meldgaard generelt altid har en maskinpark af både nye og brugte maskiner for godt 50 millioner kroner, der alle fylder godt op i landskabet.

- Der sker rigtig meget med teknologiudviklingen i disse år, og det er også en af grundene til, at Bauma har sin berettigelse. Det er vigtigt, at man som importør hele tiden følger udviklingen. Det gælder ikke mindst for en koncern som Meldgaard, hvor vi altid forsøger at holde os et par skridt foran udviklingen, når det kommer til miljø, recycling og bæredygtighed, siger han.

Mestrer tilpasning

Trods en mulig lurende nedgang og recession i horisonten, så ryster Klaus Meldgaard ikke på hånden.

- Jeg har været i branchen i mange år, så jeg ved at det går op og ned. Det har vi for længst lært at leve med, og jeg mener faktisk, at vi i vores branche er rigtig gode til omstilling. Trods leveringsomkostninger og prisstigninger, så har vi haft to-tre rigtig gode år, og nu er vi måske på vej ned i et mere naturligt leje. Nedgangen kan dog ikke kan mærkes endnu, fortæller afdelingschefen, som også er formand for Sektion 1 under brancheforeningen Maskinleverandørerne, der blandt meget andet står for den danske pendant til Bauma, E&H-messen.

Mindre salg, mere værksted

Hos Meldgaard Handel forsøger man konstant at holde et varelager i nogenlunde stabilt niveau. Der må hellere være lidt for meget end for lidt, og lageret skal også indeholde det, kunderne efterspørger. Ligegyldigt om det går op eller ned med efterspørgslen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- I denne branche skal man konstant være klar til at justere lidt på strategien, så man navigerer bedst muligt under de gældende vilkår. I nedgangstider holder kunderne måske lidt længere på maskinerne, inden de udskifter. Men det betyder så, at vi får lidt mere travlt i aftersale og på værkstedet, fortæller Klaus Meldgaard, som trods efternavnet ikke har ejerandel i virksomheden.

Også udlejning

Et af de nyere tiltag hos Meldgaard handel er udlejning. I øjeblikket har virksomheden 25 anlæg lejet ud til kunder.

- Udlejningen af maskiner er vokset generelt i Danmark gennem de senere år. Vi er gået med, fordi det kan være en god ide i nogle situationer, hvor en kunde ikke er helt sikker på, om han vil købe en ny knuser, neddeler, stakkebånd eller sorteranlæg. Her giver det god mening at give kunden en kort eller lang lejekontrakt med købsoption eller forkøbsret, siger han til Maskinteknik.