Lyt til artiklen:

Nordic Waste udvider

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Randers Kommune har vedtaget en ny lokalplan, der betyder, at Nordic Waste får lov til at bygge flere haller, samt et betondæk.

Nordic Waste renser flere hundredetusinde tons forurenet jord om året, og nu får virksomheden endnu bedre mulighed for at håndtere den jord, der bliver modtaget på virksomhedens områder.

Randers Kommune har nemlig godkendt en ny lokalplan, der giver Nordic Waste mulighed for blandt andet at etablere et støbt betondæk på cirka 6,6 hektar og tre haller på 15.000 kvadratmeter til opbevaring og behandling af jord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nordic Waste og søsterselskab får ny hovedauktionær

Se også:

Nordic Waste og søsterselskab får ny hovedauktionær

Nordic Wastes hovedfokus er at vaske og rense forurenet jord, så det kan genanvendes i diverse industrier. Virksomheden leverer blandt andet renset jord til store byggeprojekter i Danmark.

Opbevaring og ekstra vaskeanlæg

Betondækket skal i endnu højere grad sikre virksomhedens håndtering af overfladevand på virksomhedens grund. Hallerne skal bruges til opbevaring af den forurenede jord, der bliver behandlet i Nordic Waste, ligesom virksomheden vil investere i endnu et vaskeanlæg, der skal stå i én af hallerne.

Dermed sikrer virksomheden, at forurenet jord, der skal behandles, i højere grad kan opbevares overdækket. Og det er Lene Lange, der er Nordic Wastes bestyrelsesformand, glad for.

- Vi er meget glade for, at Randers Kommune både politisk og administrativt bakker op om udviklingen af Nordic Waste. Lokalplanen er i høj grad med til at sikre, at vi kan opbevare og håndtere jord under tag til glæde for den grønne omstilling, som vi går så højt op i, siger hun.

Forurenet jord får nyt liv hos Nordic Waste

Se også:

Forurenet jord får nyt liv hos Nordic Waste

Nordic Wastes direktør David York supplerer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det har været en lang og meget grundig beslutningsproces, der nu er afsluttet; alle relevante miljøaspekter er blevet undersøgt og endevendt. Vi kan nu tage hul på næste kapitel i udviklingen af jord-rens og genfødsel af nye råstoffer, siger han.

Nordic Waste går I gang med at forberede virksomhedens område til de nye aktiviteter, så snart planlægningsgrundlaget efter vedtagelsen er helt på plads.