Lyt til artiklen:

Takeuchi præsenterer tre nye gravere på Bauma

00:00
Hastighed: ???x
02:37

Abonnementsartikel

Den japanske producent Takeuchi medbringer hele tre nyheder på Bauma til oktober.

Takeuchi laver tre tilføjelser til deres nye TB300-serie af gravemaskiner. Der er tale om modellerne TB335R på 3,7 tons, TB350R 5 tons og hjulgraveren TB395W på lige omkring 10 tons.

- Maskinerne er opgraderinger af deres søstermodeller fra TB200-serien. De har alle fået et facelift, om man vil - altså et nyt layout, fortæller sælger hos Øbakke, der forhandler Takeuchi-maskiner, Michael Hansen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

TB335R er en minigraver med kort hale med minimalt udhæng bag førersædet, hvilket gør den ideel til at arbejde i trange områder og snævre passager. Ifølge Takeuchi tilbyder maskinen særligt god stabilitet sammenlignet med andre modeller med kort hale. Motoren har 24,4 hestekræfter og lever op til EU's Stage V krav. Minigravere tilbyder to arbejdstilstande - Standard og ECO, hvilket giver maskinføreren mulighed for at tilpasse maskinen til den aktuelle opgave. I kabinen finder man blandt andet en 7-tommer touchskærm.

TB350R er langt henad vejen magen til TB335R, men den er større, mere robust og velegnet til en række forskellige opgaver. Denne nye maskine udkommer med en 43 hestekræfters motor, og så er den ganske smidig med en svingradius på bommen på 71 grader mod venstre og 55 grader mod højre. Den kan grave ned til en dybde på 3,5 meter.

TB395W er Takeuchis nyeste hjulgraver, der udkommer med 114 hestekræfter og et kraftfuldt hydrauliksystem, som gør maskinen ganske gesvindt. Ifølge Takeuchi kan den præstere 10,1 rotation i minuttet. Hjulgraveren kan nå en dybde på over fire meter, og så har den en klippehøjde på 8,5 meter.

Alle tre modeller kan opleves på Takeuchis stand på Bauma til oktober. Derudover medbringer den japanske producent også 18 andre maskiner - heriblandt en 50-års jubilar i form af Takeuchis første 360 graders minigraver TB1000, der udkom i 1971.

Hos Øbakke har man høje forventninger til de nye maskiner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der er helt klart et marked for de her maskiner med mindre bagdel på. Selvom de er små, er der ikke gået på kompromis med stabiliteten, fortæller Michael Hansen.

Han forventer, at den mindste af de tre kan leveres inden jul, mens de to andre må vente til det nye år.