Lyt til artiklen:

Færøsk Scantruck-forhandler får Komatsu

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Med en underskrevet forhandleraftale er KJ Hydraulik på Færøerne nu officiel forhandler af Manitou og Komatsu.

Scantruck A/S har nu sikret sig salg af japanske Komatsu-maskiner i Nordatlanten ved at indgå en aftale med den færøske virksomhed KJ Hydraulik, som nu er forhandler af Komatsu på Færøerne.

- Salget kommer primært til at ske fra vores afdeling i Torshavn, hvor vi også har lager af reservedele, siger salgsdirektør i KJ Hydraulik, Viggo Johannesen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Her er vores hovedafdeling for maskiner, men både Kambsdalur og Fuglafjord har vi værksteder, hvor vi naturligvis er klar med både service og reparationer.

Et af de store mærker

Samarbejdet mellem den danske maskinimportør og KJ Hydraulik, som både har afdelinger på den nordlige Østerø Eysturoy og længere mod syd i hovedstaden Torshavn, er dog ikke nyt.

Det store familiefirma på Færøerne har nemlig været forhandler for Scantruck af franske Manitou-teleskoplæssere siden 2015.

- Vi sælger godt af Manitou, som klart er det største mærke i teleskoplæssere på Færøerne. Nu satser vi på at følge efter med Komatsu, som allerede markerer sig som et af de store mærker her, siger salgsdirektør Viggo Johannesen.

Undersøisk rundkørsel åbnet på Færøerne

Se også:

Undersøisk rundkørsel åbnet på Færøerne

Når det kommer Komatsu-maskiner, har de også krydset veje før, da KJ Hydraulik allerede har solgt en del maskiner fra Komatsu - og nu et det gjort formelt med en underskrevet forhandleraftale.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- KJ Hydraulik vil kunne sælge hele det brede sortiment af Komatsu-maskiner, men hovedvægten kommer nok til at ligge på gravemaskinerne, siger salgsdirektøren.

rich-media-4
En Komatsu PC290 klar til levering hos KJ Hydraulik. Pressefoto.

Salgsdirektør Viggo Johannesen vurderer, at specielt mini- og midi-graverne op til 10 tons kommer til at markere sig i salgsstatistikken.

Men allerede inden forhandleraftalen kom på plads, havde KJ Hydraulik også solgt store gravemaskiner.

- Vi har faktisk solgt maskiner op til 70 tons. Det regnes vist som stort selv i Scantrucks afdelinger i Skive og Ringsted, siger Viggo Johannesen med et smil.