Lyt til artiklen:

Dansk Giant-succes i Sverige

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Brdr. Holst Sørensen benyttede maskinmessen Entreprenad Live i Sydsverige i sidste uge til blandt andet at fremvise ny el-minilæsser.

Giant er blandt de tre mest populære minilæsser-mærker i Sverige, og derfor er Brdr. Holst Sørensen - der har importen af Giant minilæssere i både Danmark og Sverige - naturligvis til stede med en stor stand på messen Entreprenad Live ved Helsingborg midt i september.

- Giant er et stort mærke her i Sverige, hvor vi har 22 forhandlere, siger Christian Petersen, Brdr. Holst Sørensen A/S, til Maskinteknik, da vi møder ham på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Afgørende forskelle

Han er ansvarlig for salget i Sverige og har rigtig god føling med minilæssermarkedet. Blandt de store Giant-kundegrupper er blandt andet kirker, kommuner og entreprenører.

- Selvom markedet ligner det danske, så er der alligevel nogle afgørende forskelle. For eksempel er det næsten utænkeligt at sælge de større modeller uden kabine her i Sverige. Det regner måske lidt mere og er lidt koldere nordpå, så der er altid kabiner på, siger han.

El-maskinerne har også for alvor gjort deres indtog. For tre år siden kom den første elektriske Giant minilæsser, G2200E, og dem er der solgt mange af i Sverige.

- Vi har især leveret mange til udlejning, og de har været meget efterspurgte - også nordpå, hvor batterierne har klaret kulden uden problemer, fortæller Christian Petersen.

Helt ny el-læsser

Giants seneste skud på el-stammen er G2700E, hvor Brdr. Holst Sørensen netop har fået leveret det første eksemplar, som Christian Petersen har medbragt på messen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en populær vægtklasse, så den vil utvivlsomt også bliver en eftertragtet maskine, siger Christian Petersen til Maskinteknik.

Brdr. Holst Sørensen har udvidet samarbejdet med Giant, så den danske forhandler nu også tilbyder jordlopper og pladevibratorer i produktsortimentet fra Giant.