Lyt til artiklen:

M.J. Eriksson-direktør involveret i alle maskinhandler

00:00
Hastighed: ???x
02:50

Abonnementsartikel

Jørgen Eriksson står selv for forhandlingerne, når der skal investeres i nyt materiel, og det var også tilfældet, da M.J. Eriksson købte en Komatsu PC290LC-11 hos Scantruck.

Selv med en maskinpark på cirka 400 maskiner er det fortsat direktør Jørgen Eriksson, der sidder ved forhandlingsbordet, når M.J. Eriksson investerer i nyt materiel. Således også da entreprenøren ved årsskiftet købte en fabriksny Komatsu PC290LC-11 gravemaskine hos Scantruck.

At en direktør og bestyrelsesformand i en virksomhed af den størrelse er involveret i en maskinhandel, kan måske virke usædvanligt. Men ikke hvis man spørger Jørgen Eriksson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg har altid været med i nye maskininvesteringer. Jeg købte selv den første maskine til firmaet, så hvorfor skulle jeg ikke blive ved med det? Jeg har været involveret i købet af størstedelen af vores maskiner, siger han.

Kræver stor alsidighed

Han er personligt involveret i hver enkelt maskinhandel. Den nye Komatsu har fået nummer 380 i M.J. Eriksson-regi, og siden er der kommet flere til, så totalen nu er omkring 400. Maskinparken er tilpasset til alle former for opgaver indenfor jord- og anlægsarbejde.

- Vi anvender maskinerne til 1000 forskellige opgaver, så vi har brug for alsidige maskiner, som kan det hele. Vi køber altid maskiner fra kvalitetsmærker, men vi er ikke forlovet med bestemte mærker, siger Jørgen Eriksson.

rich-media-2
Aktuelt arbejde den nye Komatsu på den kommende Giber Ringvej syd for Aarhus. Pressefoto.

Han har tre primære kriterier, som spiller en afgørende rolle ved en maskinhandel.

- Prisen skal være den rigtige, og så er det også vigtigt, hvad føreren til den mener. Førerne har ikke det afgørende ord, men det er vigtigt, at de har en maskine, de selv har været med til at vælge, siger Jørgen Eriksson og fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Og så skal vi have et fornuftigt forhold til forhandleren. Jeg vil ikke handle med en sælger, som vil diskutere småting. Jeg har gjort det her i 50 år. Hvis sælgeren vil diskutere småting, så gør vi det, men så ved jeg også godt, hvem jeg skal undgå næste gang. Jeg har handlet med Poul Erik hos Scantruck i mange år, og jeg kender ham som et fornuftigt menneske. Derfor fik vi lavet en fornuftig handel, siger Jørgen Eriksson.

Køber kun nye maskiner

Allerede ved årsskiftet fik M.J. Eriksson fingrene i sin nye Komatsu. Den har siden arbejdet på den kommende Giber Ringvej syd for Aarhus. Her har den afløst en tilsvarende Komatsu 290'er, som trængte til en udskiftning.

Den havde cirka 9000 timer på tælleren i de godt fem år, den har været ejet af M.J. Eriksson. Den var også købt som fabriksny, for det foretrækker Jørgen Eriksson.

- Vores maskiner kører alle mange timer hvert år. Vi har brug for, at de er driftssikre og holdbare, og derfor køber vi maskinerne som fabriksnye, siger han.