Lyt til artiklen:

Aarhus-entreprenør styrker sig økonomisk

00:00
Hastighed: ???x
02:02

Abonnementsartikel

Raundahl & Moesby er kommet stærkt gennem årets første halvår. God soliditet bliver vigtig fremover, vurderer direktøren.

Raundahl & Moesby fortsætter væksten. Koncernomsætningen i første halvår 2022 er steget til 890 millioner kroner fra 583 millioner i samme periode sidste år. Resultatet før skat er ligeledes steget - dog mere beskedent - til 51 millioner kroner fra 49,7 millioner.

- Jeg tror, der er mange grunde til vores vækst. Vi har en god økonomi, og det giver tryghed for investorer og bygherrer. Omvendt har vi også mærket inflationen, som har udhulet vores resultat. Vi har haft en række sager, hvor der var aftalt fast totalentreprisesum, og hvor vi har skullet købe underentrepriserne ind i et marked med markant højere priser. Med det taget i betragtning, er vi glade for at kunne levere et halvårsresultat på niveau med sidste år. Det vigtigste er, at vores bygherrer ikke har kunnet mærke forskel, og føler sig godt serviceret uanset vores økonomi på den enkelte sag, siger CEO Carsten Raundahl i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fokus på sikkerhed

Direktøren tilføjer, at soliditet er blevet et vigtigt parameter for investorer og bygherrer.

- Her kommer vores konservative udbyttepolitik gennem årene os til gode. Egenkapitalen steg i halvåret til 352 millioner kroner, hvoraf ikke mindre end 192 millioner var ren likvid kapital. Vi kan mærke at markedet er meget fokuseret på sikkerheden for, at entreprenøren har den økonomiske styrke til at kunne gennemføre byggeriet. Derfor får vi et stigende antal henvendelser fra investorer og bygherrer, som bidrager til en stærk pipeline flere år frem, fastslår han.

For hele året forventer Raundahl & Moesby på koncernbasis at hæve omsætningen fra 1,25til ca. 1,7 milliarder kroner. Resultatet for 2022 er estimeret til ca. 90 millioner kroner mod 101 millioner i 2021.