Lyt til artiklen:

Hercules vil uddanne og fastholde dygtige maskinførere

00:00
Hastighed: ???x
03:23

Abonnementsartikel

Funderingsspecialisten indkøber stadig mere investeringstunge specialmaskiner, og derfor er det vigtigere end nogensinde at parre maskinerne med de helt rigtige operatører.

AARHUS: Efter nogle hektiske år med fuld fart frem for det meste af byggebranchen - hvor rigtig mange både timelønnede og funktionærer har job-shoppet i stor stil - bør der komme mere fokus på stabilitet fremover. Det mener direktør Jesper Schack Fønns Bach fra Hercules Fundering, en afdeling under NCC Infrastructure.

Det kræver mange års erfaring at blive rigtig god i en stor funderingsmaskine, og derfor vil vi naturligvis gerne fastholde vores folk.

Direktør Jesper Schack Fønns Bach, Hercules Fundering

- Hele branchen har oplevet medarbejdere, der shuffler mellem jobs, og det er der som sådan heller ikke noget i vejen med. Men som virksomhed ønsker vi specialister, der har stor viden og erfaring på vores specialområder omkring fundering. Derfor vil vi naturligvis gerne uddanne og fastholde vores dygtige folk, siger han til Maskinteknik, da vi besøger ham på kontoret i det vestlige Aarhus.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Komplekse specialopgaver

Efter en markant vækstrejse gennem de seneste fem år er Hercules efter eget udsagn nu landets næststørste funderingsvirksomhed, hvor halvdelen af omsætningen hentes på specialopgaver i underentreprise.

Hercules samler det tunge bore-grej ved Kalvebod

Se også:

Hercules samler det tunge bore-grej ved Kalvebod

Specialisten løser gerne opgaver i komplekse byggegruber med alle former for funderingsaktivitet - ramning, sekantpæle, jordankre, vandbyg osv.

rich-media-4
Med vores specialudstyr og dygtige medarbejdere kan vi løfte stort set alle typer funderingsopgaver, siger direktør Jesper Schack Fønns Bach, Hercules Fundering. Pressefoto.

- Med vores specialudstyr og dygtige medarbejdere kan vi løfte stort set alle typer funderingsopgaver. Især er vi ekstremt stærke på boring og jordankre. Og den slags opgaver forventer vi da også, der bliver mange flere af fremover, siger Jesper Schack Fønns Bach, som har stået i spidsen for afdelingen siden ultimo 2016.

Investeringstung virksomhed

Specialopgaver kræver specialmaskiner, og derfor har Hercules adskillige gange indkøbt tungt funderingsgrej til maskinparken.

- Vi er investeringstunge. I foråret fik vi en Liebherr LRB 23 på 90 tons, og vi har lige indkøbt en LHR200, som faktisk er den første af sin slags i verden. Det betyder, at vi skal tænke os godt om, så vi føler, vi er dækket ind til fremtidens opgaver - det indebærer naturligvis også de folk, der betjener maskinerne, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Funderings-specialist køber stærk 90 tons multimaskine

Se også:

Funderings-specialist køber stærk 90 tons multimaskine

- Det kræver mange års erfaring at blive rigtig god i en stor funderingsmaskine, og derfor vil vi naturligvis gerne fastholde vores folk, siger direktøren.

Dyrk fællesskabet

En af måderne til fastholdelse hos Hercules Fundering er at dyrke fællesskabet, blandt andet ved at samle alle ansatte et par gange om året til fælles aktiviteter.

- I det hele taget vil vi gerne opfatte os selv som et fælles team, hvor timelønnede og funktionærer arbejder efter samme mål. Derfor har jeg stor fokus på engagementet, så vi sammen kan nyde sejrene, fortæller Jesper Schack Fønns Bach.

Selv har han stor respekt for de dygtige folk i maskinerne.

- Maskinførerne er godt nok ufaglærte som gruppe, men de er ekstremt dygtige til deres job. Og derfor gælder det om at få de helt rigtige folk placeret i de helt rigtige maskiner, så går det hele op i en højere enhed, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fælles uddannelse

Hercules Fundering arbejder i øjeblikket sammen med andre aktører i branchen om at forsøge at stable en fælles uddannelse af maskinførere på benene.

- Jeg tror, der er et kæmpe potentiale i nogle af de unge maskinførere. Vi vil meget gerne give dem en masse træning og uddannelse, og få dem til at føle sig som en del af vores team, så de bliver hos Hercules i mange år, siger direktøren til Maskinteknik.