Lyt til artiklen:

Arkil udbygger fjernvarmen i stort erhvervsområde

00:00
Hastighed: ???x
01:57

Abonnementsartikel

Arbejdet indebærer ikke bare at grave derudad, når Arkil hen mod sommeren skal have omtrent ti kilometer rør i jorden i Næstved.

Projektet i et stort erhvervsområde i det nordlige Næstved er et af de større.

Det fortæller projektchef i Arkil Peter Hein Svendsen i forbindelse med, at Arkil er godt i gang med at lægge rør i jorden, som løbende vil gøre det muligt for kontorer, detailhandel og industri at sløjfe gassen for at varme bygninger op med fjernvarme i stedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men opgaven indebærer ikke bare at grave derudaf, når Arkil frem mod sommeren skal have omtrent ti kilometer rør i jorden, lyder det fra projektchefen.

- I sådan et industrikvarter er der altid en masse ledninger i jorden allerede, som vi naturligvis tager hensyn til, siger Peter Hein Svendsen og fortsætter:

- Det meste er tegnet ind, så vi ved, hvor vi skal være ekstra forsigtige, når vi graver. Men ligesom så mange andre steder i landet er der desværre også meget, som ikke figurerer på optegnelser nogen steder.

Udskudt otte uger

Af den grund må graveholdene hele tiden være på vagt, når de graver ud. Arkil oplyser videre, at flere steder krydser det nye tracé vandforsyning samt kabler til el, telefon og fibernet.

Undervejs har det også været nødvendigt at omlægge gasrør, men den største udfordring for projektet har dog været forsyningen af fjernvarmerør.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Produktionen af rørene har været påvirket af den russiske invasion af Ukraine, hvilket er årsag til, at afleveringsdatoen for projektet er udskudt otte uger.

Arkil får ny POB-bil til at renovere vejene

Se også:

Arkil får ny POB-bil til at renovere vejene

I den forbindelse understreger projektchefen, at leverancerne af fjernvarmerør nu er stabiliseret og siger i øvrigt, at Arkil har haft en rigtig god fremdrift på det seneste.

- Den tørre sommer har givet rigtig fine forhold at arbejder under, og så har vi et rigtig godt samarbejde med rådgiveren Lyngkilde, siger Peter Hein Svendsen.

Udgravningerne i Næstved bliver løbende lukket af Arkils asfaltafdeling. Efter forventningen er projektet færdigt i juni 2023.