Lyt til artiklen:

Erstatningshavn er klar til brug

00:00
Hastighed: ???x
01:22

Abonnementsartikel

Erstatningshavnen i Nordhavn er en forudsætning for, at entreprenøren har plads til at gå i gang med byggeriet af Nordhavnstunnelen.

Den midlertidige lystbådehavn Svanemøllehavnen Nord, hvor til 600 både skal flytte i forbindelse med byggeriet af den kommende Nordhavnstunnel, er nu klar til brug.

Det oplyser Vejdirektoratet, som betegner projektet som en milepil, da erstatningshavnen er en forudsætning for, at tunnelentreprenøren har plads til at gå i gang med byggeriet af Nordhavnstunnelen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det seneste år har vi arbejdet på erstatningshavnen, og da det er en atypisk opgave for Vejdirektoratet at bygge havne, så vi har også haft et tæt samarbejde med både sejlklubber og Svanemøllehavnen for at få en god og funktionsdygtig havn.

Det fortæller projektleder hos Vejdirektoratet Christian Tolderlund.

Den nye midlertidige erstatningshavn, som blev indviet onsdag i sidste uge, er etableret i det tidligere Færgehavn Nord.

Efter planen kan de 600 bådejere flytte fra den midlertidige lystbådehavn og tilbage til Svanemøllehavnen i 2027, oplyser Vejdirektoratet.

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Se også:

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Nordhavnstunnelen bliver 1,4 kilometer lang og skal forbinde Østerbro med ydre Nordhavn i København.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tunnelen, som efter planen skal stå klar i 2027, skal blandt andet forbedre adgangen til havneaktiviteterne i området og flytte tung trafik væk fra det øvrige vejnet på Østerbro.