Lyt til artiklen:

Nyt koncept fra Rototilt giver maskinføreren mere kontrol

00:00
Hastighed: ???x
03:12

Abonnementsartikel

Konceptet omfatter en ny tiltrotatorserie, et nyt styresystem og en app til fjernsupport.

Det seneste initiativ fra Rototilt - Rototilt Control - lover bedre køreegenskaber, øget energieffektivitet og en ny teknologi i førerhuset. Konceptet, der omfatter en ny tiltrotatorserie, et nyt styresystem og en app til fjernsupport, lanceres på Bauma i München.

- Kravene til ny teknologi, køreegenskaber og brugervenlighed bliver højere og højere. Rototilt Control er vores svar på det behov, vi ser vokse på markedet og frem for alt det, som vi hører fra slutbrugerne selv, siger produktchef hos Rototilt Caroline Jonsson.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det fælles tema for alle kommende produktlanceringer er, som navnet Rototilt Control afslører, kontrol for maskinføreren. For Rototilts tiltrotatoropsætning er RC-serien ensbetydende med mere præcision i udnyttelsen af tiltrotatorens funktioner.

Fremtidssikret

Displayet i RC System har fået et nyt design, der er udviklet sammen med et produktdesignbureau og er testet af Rototilt sammen med rigtige slutbrugere. Det har fået en ny touchskærm, som gør det muligt at betjene sikkerhedslåsen SecureLock direkte i displayet med blot to knaptryk. Sammen med andre produkter lancerer Rototilt også en ny mobilapp, der muliggør fjernsupport af tiltrotatorer i RC-serien med tjenesteudbydere og forhandlere.

- Alle de funktioner, som du bruger i nutidens styresystemer, er der stadig, men i praksis har vi udviklet en helt ny software og et nyt display og tilpasset dette til fremtidens gravemaskiner og integrationer. RC Connect-appen er en forlængelse af vores investering i mere tilgængelig service sammen med ny teknologi i førerhuset, forklarer hun.

rich-media-2
Displayet har fået en designopdatering, og man kan nu betjene sikkerhedslåsen SecureLock direkte i displayet med kun to tryk på knapperne. Pressefoto.

De opgraderede tiltrotatorer vil være tilgængelige for ejere af gravemaskiner mellem 10 til 43 tons. En nyhed er, at de, der vælger en tiltrotator uden det automatiske koblingssystem QuickChange, har mulighed for at eftermontere, hvis behovet ændrer sig i fremtiden.

Øget energieffektivitet

Ud over brugervenlighed og kontrol betyder lanceringen en stigning i energi- og brændstofeffektiviteten. Dette skyldes den trykkompenserende hydraulik i tiltrotatorerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med RC-serien behøver maskinens hydraulik ikke at bruge mere strøm end nødvendigt for at drive tiltrotatorer, hvilket sparer energi. Den nye hydraulik åbner mulighed for at bruge flere typer hydrauliske værktøjer med basisversionen. Kraften bruges der, hvor der er mest brug for den, og forbedrer samkørslen med hydrauliske redskaber, forklarer Caroline Jonsson.

Alle maskinførere og maskinejere med produkter, der bruger Open-S-standarden, kan også se frem til den nye RC-serie. Siden Open-S blev lanceret af Rototilt og Steelwrist i 2020, er antallet af medlemmer steget støt, blandt andet hos maskingiganten Volvo.

- Vi tror på, at konkurrence fremmer innovation og udvikling, og mener, at slutbrugeren skal have valgmuligheder i sine produkter uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er præcis, hvad både Open-S og Rototilt Control står for. Udstyret skal fungere, og brugeren skal føle sig sikker på, at alle dele kan bruges sikkert sammen, siger Caroline Jonsson.