Lyt til artiklen:

NCC klimasikrer Hundested

00:00
Hastighed: ???x
01:54

Abonnementsartikel

Snart går NCC i gang med at klimasikre Hundested. Entreprenøren vil anvende pipebursting-metoden på udvalgte steder.

Gennem de senere år er Hundested By gentagne gange blevet ramt af oversvømmelser i forbindelse med voldsom regn, og da prognosen lyder, at vi kan forvente endnu større regnmængder i fremtiden, er der brug for at tilpasse afløbssystemet i den gamle del af Hundested.

Derfor er der indgået en seksårig partneringaftale, og i løbet af perioden vil partnerskabet, som består af NCC, Envidan og Halsnæs Forsyning, gennemføre arbejdet med at klimasikre byen i etaper. Anlægsarbejdet bliver indledt i Hundested Nord.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en opgave, som vi er rigtig glade for, fordi den taler ind i mange af vores kernekompetencer. Vi sætter også stor pris på partneringaftalen med forsyningen og rådgiveren, fordi det lægger op til et tæt samarbejde, som også vil komme borgerne i Halsnæs Kommune til gode, siger Christian W. Lund, der er projektchef i NCC's anlægsenhed.

Arbejdet forventes at begynde i starten af november.

To forsyningsselskaber indgår tæt samarbejde med Arkil og NCC

Se også:

To forsyningsselskaber indgår tæt samarbejde med Arkil og NCC

- Sammen med NCC planlægger vi selvfølgelig arbejdet, så vi kommer til at genere borgerne mindst muligt. Vi kan ikke gennemføre den helt nødvendige klimasikring uden at grave op, men vi vælger fra strækning til strækning den løsning, der passer bedst netop dér, siger Werner De Jong, der er projektleder i Halsnæs Forsyning.

NCC har stor erfaring med en teknik, der kaldes pipebursting, som er en form for næsten opgravningsfri renovering. Med kun et start- og sluthul kan rørene udvides uden at grave op på hele strækningen. Det er en teknik, der kan anvendes på de veje, hvor der er brug for mindre øgning af rørdimension.

Pipebursting vil blandt andet blive anvendt på nogle af de veje, som for relativt nylig har fået lagt nyt slidlag. Andre steder er der brug for en noget større opdimensionering af ledningsnettet, og her er det ikke muligt at bruge pipebursting, fordi der er brug for at lægge helt nye rør.