Lyt til artiklen:

Messeklar med ny hjulgraver og elektrisk dumper

00:00
Hastighed: ???x
03:24

Abonnementsartikel

Danmarks eneste producent af store entreprenørmaskiner, Hydrema fra Støvring, er i gang med de sidste forberedelser til Bauma.

Den klart største nyhed fra Hydrema bliver en 100 procent elektrisk dumper, som markerer producentens indtog i el-segmentet. Der er tale om en helt ny konstruktion baseret på den seneste teknologi, som er bygget op fra bunden på en fuldelektrisk platform.

- Der er ingen tvivl om, at nul-emission bliver et af de helt store temaer på Bauma 2022, og derfor kan vi næsten ikke vente med at præsentere vores nye maskine, som vi er meget stolte af. Hos Hydrema har vi gennem en længere årrække arbejdet efter en el-strategi, og efter en lang og meget grundig udviklingsproces er vi nu klar med vores første el-maskine. Vi glæder os virkelig meget til at præsentere den elektriske dumper for vores mange internationale kunder, fortæller udviklingschef Palle Larsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi har optimeret hele maskinen og resultatet er en suveræn 14 tons maskine. Uden tvivl markedets stærkeste i sin klasse.

Udviklingschef Palle Larsen, Hydrema

Han tilføjer, at Hydrema har valgt at holde detaljerne om den elektriske nyhed helt tæt til kroppen, indtil Bauma starter 24. oktober.

Muskuløs hjulgraver

En anden stor nyhed fra Hydrema, er den nye MX14 hjulgraver, den mindste i MX-serien.

- Vi har optimeret hele maskinen og resultatet er en suveræn 14 tons maskine. Uden tvivl markedets stærkeste i sin klasse, fastslår udviklingschefen og tilføjer:

- Den har en nykonstrueret og imponerende stærk gravearm, samtidig med at vægten er fordelt optimalt. Dette giver en væsentlig bedre stabilitet, op til 20 procent mere løftekraft og en markant højere gravehastighed end forgængeren. Maskinen kan tilmed tempo 40-godkendes, så det er en stærk og hurtig maskine, afslutter udviklingschefen.

Én skærm - fuld kontrol

For blot halvandet år siden lavede Hydrema en opdatering af hele MX-serien, hvor der blandt andet kom flere kræfter og ny teknologi i hjulgraverne. Nu har serien så igen fået en omfattende opdatering, som naturligvis også gælder for den nye MX14. Især det helt nye 10 tommer touch-display springer i øjnene. Det nye display erstatter flere mindre skærme, og ny software integrerer alle funktioner med sikker og let betjening på touchskærmen eller via display controlleren i armlænet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hydremas udviklingsteam har lagt mange kræfter i at gøre brugerfladen i det nye display intuitiv og meget brugervenlig, som det man kender fra smartphones og diverse tablets.

Et helt nyt kamerasystem med ekstra høj opløsning fås i flere varianter, hvor man på ét billede via 360 graders bird-view-funktionen, kan danne sig et overblik hele vejen rundt om maskinen.

En anden nyhed til MX-serien er, at man som option - takket være et tæt samarbejde med Leica - tilbyder fabriksmonteret maskinstyring, med mulighed for integration til det nye touch display.

Historisk stort line up

Da Hydrema tager flere maskiner end nogensinde før på Bauma - og præsenterer flere nyheder - har producenten af samme årsag valgt at gøre standen historisk stor.

Den første internationale præsentation af 900G rendegraverserien finder ligeledes sted på Hydremas Bauma-stand. Serien gennemgik for et lille års tid siden en omfattende opdatering på samtlige 4 modeller. Især på teknik og komfortsiden er rendegraveserien for alvor i en klasse for sig, og det skal naturligvis fremvises til de mere end 600.000 internationale kunder, der besøger Bauma i løbet af den syv dage lange messe for entreprenørmaskiner og -materiel.

rich-media-5
Den første internationale præsentation af 900G rendegraverserien finder sted under Bauma. Pressefoto.