Lyt til artiklen:

NCC-afdeling kan fejre to år uden ulykker med fravær

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Ifølge entreprenørvirksomheden NCC Industry skal sikkerhed ikke kun handle om regler og påbud.

I midten af oktober kunne forretningsområdet Råstoffer i NCC Industry fejre to år uden en eneste ulykke med fravær.

Ifølge administrerende direktør i NCC Industry A/S, Råstoffer, Michael Hansen, kan man aldrig komme i mål med sikkerhed. Der findes ikke en målstreg, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- At styrke en sund og sikker arbejdsplads er nemlig en løbende proces, der kræver at alle byder ind, følger op og tager ansvar, siger administrerende direktør Michael Hansen.

Men selvom målet flytter sig hele tiden, er der stadig god grund til at markere successer og milepæle undervejs, lyder det.

- Vi skal huske at fejre vores sejre. Og to år uden ulykker er bestemt en af dem. Det er et resultat, vi har nået sammen, og som vi er meget stolte over, siger Michael Hansen.

Gode til at følge op

Medarbejderne i Råstoffer har også en god grund til at være stolte af dem selv, lyder det fra arbejdsmiljøchef i NCC Industry, Helle Rømer, som siger, at et så flot resultat ikke kommer af sig selv.

- Det kræver først og fremmest nogle ambitiøse ledere, der støtter op om sikkerhedsarbejdet, som er tydelige i både ord og handling, og som formår at delagtiggøre hele organisationen, så alle bliver en del af sikkerhedskulturen, siger Helle Rømer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Arbejdsmiljøchefen hæfter sig særligt ved, at medarbejderne i Råstoffer er utroligt gode til at følge op. Hvis de bliver set noget, som ikke er i orden eller er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, tager de fat om problemet og finder en løsning.

Knap 300 dage uden ulykker med fravær

Se også:

Knap 300 dage uden ulykker med fravær

Sikkerhed skal være en naturlig del af arbejdet og en fælles vision og skal ikke bare handle om regler og påbud, lyder det fra NCC.

Af den grund er vejen til at forebygge ulykker vigtigere end målet, hvilket er en af grundstenene bag NCC Råstoffers sikkerhedsarbejde.

Råstoffer fejrede to år uden ulykker med fravær 14. oktober 2022.

Ifølge Arbejdstilsynet blev der i 2021 anmeldt 6.620 hændelser i bygge- og anlægsbranchen. Det er 1.741 flere end i 2015.