Lyt til artiklen:

Video: Kingos nye hybrid Volvo vælter trælasten

00:00
Hastighed: ???x
01:39

Abonnementsartikel

Kingo Karlsen har netop taget en spritny Volvo EC300E Hybrid-maskine i brug. Første opgave er nænsom nedbrydning af den gamle trælast i Aarhus.

Med smidige og nærmest nænsomme bevægelser fører Troels Andersen den store arm på sin helt nye Volvo EC300E Hybrid.

- Den opbygger tryk, når jeg arbejder med den. Når jeg for eksempel sænker armen, så bygger den tryk op, og det kan jeg så udløse, når jeg skal bruge ekstra kræfter, siger Troels Andersen, der for blot to dage siden startede den nye maskine op for første gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Troels Andersen sparer CO2 i den nye hybrid-Volvo. Foto: Jørgen Ahler.

- Der lugter stadig af ny kabine herinde, og sådan skal det blive ved med. Jeg vil gerne passe godt på den. Det er en dejlig maskine, siger Troels Andersen.

rich-media-3
Volvo EC300E Hybrid. Foto: Jørgen Ahler.

Hybridmaskinens første opgave er i Aarhus, hvor den gamle trælast er ved at blive revet ned, hvor meget af materialerne skal genbruges eller genanvendes.

Det hele handler om klimaet og også her er den nye Volvo med til at gøre det grønnere.

rich-media-4
Troels Andersen nyder duften af ny gravemaskine. Foto: Jørgen Ahler

I følge Volvo reducerer EC300E Hybrid nemlig CO2-emissionerne med op til 15 procent. Hvilket især er en fordel, når man arbejder i bymiljøer, som maskinen hos Kingo Karlsen netop er i gang med i centrum af Aarhus.

- Jeg er spændt på om den vil være ligeså stærk som de gamle maskiner. Men i forhold til klimaet, så synes jeg da det er godt, at vi bruger så noget nu, siger Troels Andersen, imens han stolt viser det racerrøde lædergulvtæppe han selv har fået installeret i sin nye maskine.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Dem der laver sin maskine til sin egen og passer på dem, det er også de maskiner, der holder længst og som man får mest for, når man skal af med dem igen, slutter Troels Andersen.

rich-media-7
Rødt læder i en grøn maskine. Foto: Jørgen Ahler
rich-media-8
De gamle spær fra trælasten skal genbruges. Foto: Jørgen Ahler.