Lyt til artiklen:

Cat lader op til fire store el-nyheder

00:00
Hastighed: ???x
02:28

Abonnementsartikel

Zeppelin Danmark-direktør ser frem til nye elektriske tiltag fra den amerikanske producent.

Caterpillar/Zeppelin-standen på Bauma er også i år både stor, imponerende og frem for alt velbesøgt.

Som besøgende på standen hos verdens største producent af entreprenørmaskiner kan man tillade sig at have forventninger, og dem lever Caterpillar bestemt op til. Det meste af Hal 6B er fyldt godt op med maskiner og udstyr fra Caterpillar.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nul-emission er det altoverskyggende tema under Bauma i år, og derfor benytter Cat muligheden for at løfte sløret for, hvilke elektriske maskiner, der er på vej.

Fire prototyper i forskellige størrelser har fået hæderspladserne på standen i år. Det er 301.9 minigraver, 320 medium gravemaskine, 950 GC medium hjullæsser og 906 kompakt hjullæsser.

rich-media-2
950 CG er en af de fire elektriske prototyper, som Cat viser frem. Foto. Torben Jastram.

301.9 og 906 forventes at være de første kommercielt tilgængelige modeller, mens de to andre nok har lidt længere udsigter.

- Caterpillar har været lidt konservative i deres tilgang til udviklingen af el-maskiner. De er på ingen måde først, men jeg kan til gengæld rigtig godt lide at de er ærlige omkring det - at de hellere vil vente, til de kan garantere at alt fungerer ordentligt, fortæller administrerende direktør Henrik Stordal fra den danske Cat-importør Zeppelin Danmark.

Han er på sin første Bauma-messe og er i selskab med 10 af sine danske Zeppelin-kollegaer. Midt på ugen kommer nye kollegaer ned, mens første hold tager hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-4
Administrerende direktør for Zeppelin Danmark, Henrik Stordal, deltager i år på sin første Bauma-messe. Foto: Torben Jastram.

- Det er godt, vi er så mange, for vi har virkelig mange kunder på besøg. Desuden er det rigtig godt at møde nye kollegaer fra Caterpillar og fra Zeppelin i de øvrige europæiske lande, fortæller han.

Selvom de fire kommende el-maskiner har fået fremtrædende placeringer, så byder standen også på en lang række andre klassiske og opdaterede maskiner. Og så viser Cat blandt meget andet også, hvordan en fjernstyret fremtid kan blive. En maskinfører arbejder i en lille boks på standen, mens gravemaskinen rent faktisk er i jorden på et site i Arizona på den anden side af Atlanten.

Fjernstyret Cat klargjort på rekordtid: Skal flytte træpiller ved Studstrupværket

Se også:

Fjernstyret Cat klargjort på rekordtid: Skal flytte træpiller ved Studstrupværket

- Remote-styring er under udvikling, og det rummer mange spændende muligheder. Men vi har jo faktisk allerede taget hul på det. Aktuelt seneste for et par uger siden, hvor vi hos Zeppelin Danmark satte fjernstyring på en 26-tons 972M hjullæsser, så den kunne bruges til arbejde ved træpillebranden på Studstrup-værket. Sikkerhedsmæssigt er der mange spændende aspekter i remote-styring, fastslår Henrik Stordal til Maskinteknik.

rich-media-6
Maskinføreren her arbejder fra en stand på Bauma i München, men skovlen går i virkeligheden i jorden på et site i Arizone. Foto. Torben Jastram.