Lyt til artiklen:

Powerscreen holder "Grusmesteren" kørende

00:00
Hastighed: ???x
01:50

Abonnementsartikel

Fire grønne Powerscreen-anlæg står mellem bunker af grus og jord i Højby. Og råstofentreprenør Hans Henrik Pedersen har endnu flere i sine to andre grusgrave.

Hans Henrik Pedersen alias "Grusmesteren" købte i 2007 en grusgrav i Højby i Odsherred, hvor han har gravet grus i 35 år. Det var starten på Nordvestsjællands Sten og Grus, og det var også året, han købte sine to første Powerscreen-anlæg af Aksel Benzin A/S.

De første tre år knoklede Hans Henrik Pedersen alene i grusgraven og reparerede selv maskinerne. Siden er der kommet flere medarbejdere, grusgrave og anlæg til. I grusgraven i Højby står der i dag fire grønne Powerscreen-anlæg - blandt andet tre Chieftain 2100-sortereanlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Der sker sgu noget med de anlæg! De fungerer bare, når man starter op under dem, og de har en god kapacitet. Jeg har også prøvet andre mærker, men det var ikke en succes. Så jeg holder fast i dét, der virker, siger Hans Henrik Pedersen og fortsætter:

- Levetiden er også lang på de her anlæg. Og hvis man endelig skal reparere noget på dem, så gør det altså ikke noget. Den klarer vi selv, og vi har vores egen smed, som også skal have noget at lave, siger han med et smil.

Størst i Danmark

Nogle hundrede meter længere nede af vejen finder man Hans Henrik Pedersens anden grusgrav. Her står en Powerscreen Chieftain 2400, der er det allerstørste anlæg i Powerscreen-familien og det eneste af sin slags i Danmark.

rich-media-2
Hans Henrik Pedersen har i alt 10 sortere- og knuseanlæg fra Aksel Benzin A/S fordelt rundt på sine tre grusgrave. Pressefoto.

- Den fik jeg med, da jeg købte en grusgrav i Løgtved ved Bregninge. Så fandt jeg en brugt fødekasse, og vi satte et længere bånd på og malede det hele i Powerscreen-farven. I dag laver vi sandfyld på den, og den har en fantastisk kapacitet. Omkring 700 tons i timen, hvis du rigtig fyrer til, siger Hans Henrik Pedersen.