Lyt til artiklen:

Live-værkstedet vender tilbage på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
01:59

Abonnementsartikel

Maskinleverandørerne gentager succesen fra Agromek 2018, hvor mekaniker-elever fra entreprenør- og landbrugs-segmentet fremviste og fortalte om uddannelsen.

I 2018 lancerede Maskinleverandørerne og Dansk Maskinhandlerforening et live-værksted på en stand i hal C, hvor op mod 500 inviterede unge skoleelever besøgte standen og lærte mere om uddannelserne til mekaniker i henholdsvis entreprenør- og landbrugssegmentet.

- Det er et helt unikt arrangement, og det blev en stor succes, som vi efterfølgende blandt andet har kunnet spore i en 60 procents stigning på grundforløbet. Derfor har vi heller ikke været i tvivl om, at vi igen i år skal have Live-værksted på Agromek, fortæller konsulent Per Hedetoft fra Maskinleverandørerne til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Målrettede invitationer

I år er der endda skruet lidt op, så man nu forventer cirka 600 elever.

- Vi er denne gang gået meget målrettet efter at inviterer klasser fra ungdomsskoler og efterskoler, der har motorlære eller noget lignende på skemaet, siger han.

rich-media-2
En moderator interviewer de unge live om deres uddannelse og oplevelser i maskinbranchen. Arkivfoto: Maskinleverandørerne.

I disse år hvor søgningen til erhvervsskolerne generelt er dalende er arrangementer som disse altafgørende for rekruttering til blandt andet uddannelserne som landbrugs-maskinmekaniker og entreprenør-maskinmekaniker.

- Demonstrationerne kører flere gange dagligt alle dage under Agromek, så alle har mulighed for at deltage. Demonstrationerne livestreames både til web og på storskærme i alle haller, fortæller Per Hedetoft.

Demo og interviews

På standen vil der være tre demonstrationsmaskiner, og en moderater styrer slagets gang. I år er det journalist Anders Bro, som mange nok kender fra "Fotovognen" på TV MidtVest, der interviewer de unge live om deres uddannelse og oplevelser i maskinbranchen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Desuden vil der være repræsentanter til stede fra Erhvervsskolerne og Maskinleverandørerne, der kan hjælpe med at svare på spørgsmål.

Fagforeningerne Dansk Metal, 3F og HK har stande lige ved siden af Live-værkstedet, så det også bliver muligt at høre lidt om løn- og arbejdsforhold i branchen.