Lyt til artiklen:

Zeppelin Rental styrker den grønne udlejningsprofil

00:00
Hastighed: ???x
03:07

Abonnementsartikel

Zeppelin Rental og Hybridgenerator indgår eksklusivaftale om udlejning af hybridgeneratorer til entreprenørbranchen i Danmark.

- Vi tænker den grønne omstilling så meget ind, som vi overhovedet kan, og aftalen med Hybridgenerator er et skridt ned af en miljø- og klimavenlig vej. Hybridgeneratorerne giver en markant reduktion af CO2 i forhold til traditionelle dieselgeneratorer, siger general manager, Lasse Ludvigsen, Zeppelin Rental.

Aftalen med Hybridgenerator er kommet i stand på baggrund af Zeppelin Rentals strategiske forretningsmodel om at indgå og støtte partnerskabsaftaler. Men også for at kunne opfylde virksomhedens mål om at kunne udleje materiel, der formindsker forbruget af fossile brændstoffer

Artiklen fortsætter efter annoncen

Betydelige fordele

Hos Munck Forsyningsledninger a/s, som netop har lejet Hybridgeneratorer af Zeppelin Rental til et kabelnedgravningsprojekt, er fordelene tydelige. Både for virksomhedens økonomi og virksomhedens CO2 aftryk.

- Vi bruger Hybridgeneratoren til at producere strøm til vores pumper. Vi har målinger på, at en traditionel dieselgenerator forbruger 60-80 liter i døgnet. Hybridgeneratoren bruger blot omkring 8 liter i døgnet. På sådan et projekt som dette, som strækker sig over 72 måneder, bliver det til en voldsom brændsstofbesparelse. For ikke at tænke på en markant reduktion i CO2-udslip, siger projektchef Marni Jørgensen, Munck Forsyningsledninger a/s.

Efterspørgslen efter denne type løsninger vil ifølge projektchefen fortsætte med at stige de kommende år.

- Vi skal kunne dokumentere, hvor meget vores projekter udleder af CO2. Det er en ting. En anden ting er, at med de brændstofpriser, vi ser, så sparer vi rigtigt mange penge med denne løsning. Og en hybridgenerator kræver heller ikke så meget service og vedligeholdelse, så også der er der en besparelse at hente, siger Marni Jørgensen.

Dansk opfindelse

Læg dertil, at en hybridgenerator - som følge af det lavere dieselforbrug - ikke skal tankes så tit, hvilket der ellers også skal bruges tid og ressourcer på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Særligt med de energipriser, vi ser i øjeblikket, er vores hybridgeneratorer blevet særdeles attraktive. Men vi har ikke selv en udlejningsorganisation, der gør, at vi kan prioritere at komme ind I fx entreprenørbranchen, så derfor har vi indgået aftalen med Zeppelin Rental. De er ikke så komplicerede og meget lige til, så det var ikke svært at finde fælles fodslag, siger Jens Ole Bentzon, Chief Commercial Officer, Hybridgenerator.

Virksomheden er fra 2017, har cirka 30 ansatte og har produceret hybridgeneratorer de sidste tre år i Nr. Lyndelse på Fyn. Således en ung og nystartet virksomhed med vækstpotentiale, som passer fint ind i Zeppelin Rentals forretningsmodel.

- Vi er selv en ung, agil og innovativ virksomhed, og vi stiller gerne vores professionelle udlejningsorganisation til rådighed for firmaer, som måske ikke selv har kræfterne til at stå for udlejningen af deres produkter. Så er der andre start-ups derude, hvor udlejning kan være en del af deres set-up, så sig til, lyder opfordringen fra Lasse Ludvigsen.