Lyt til artiklen:

Volvo-førere bliver endnu skarpere på lav-emission

00:00
Hastighed: ???x
02:21

Abonnementsartikel

I næste uge sender Volvo Entreprenørmaskiner første hold danske maskinførere på Eco Operatør Pro-kursus i Sverige.

Volvo Entreprenørmaskiner i Danmark har gennem en årrække sendt danske maskinførere på kursus i, hvordan man bedst udnytter alle maskinens muligheder for at begrænse CO2-udledningen mest muligt. Kurset hedder Eco Operator og forgår hos Volvo CE på testbanen i svenske Eskilstuna.

Efterhånden har vi haft så mange gennem kurset, at der er basis for opfølgning.

Henrik Torp, Volvo Entreprenørmaskiner

Der fokuseres særligt på områder, der kan forbedre den driftsøkonomiske anvendelse af maskinerne - herunder specielt brændstofforbrug og optimal miljømæssig drift.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Premiere på Pro

- Efterhånden har vi haft så mange gennem kurset, at der er basis for opfølgning. Derfor sender vi i uge 48 for første gang deltagere afsted på et pro-kursus, som udelukkende tilbydes de erfarne Volvo-maskinførere, der allerede har været igennem standard Eco Operator uddannelsen, siger Head of Retail Operations Danmark, Henrik Torp, til Maskinteknik.

rich-media-3
Henrik Torp er Head of Retail Operations for Volvo CE i Danmark. Arkivfoto: Torben Jastram.

Han tilføjer, at træning er en del af Volvos guldkontrakt-serviceaftale, men at det også er muligt for andre maskinførere at tilmelde sig.

Selvom Volvos maskiner generelt ligger i den pæne ende, når det kommer til brændstofbesparende motorer, så er der altid mere at hente.

rich-media-4
Hvert hold kursister tæller 15-20 maskinførere, som til daglig arbejder med og i entreprenørmaskiner fra den svenske producent. Pressefoto.

- På kurserne lærer deltagerne at få mest muligt ud af maskinerne med mindst mulig emission. Blandt andet ved at få solidt kendskab til de mange indbyggede funktioner, der virker energibesparende, siger Henrik Torp.

Opfriskning samt nye features

Deltagerne lærer ligeledes om vigtig vedligeholdelse, tomgangskørsel, vigtigheden af det korrekte valg af skovlstørrelse og gennemgår praktiske øvelser for at sætte fokus på vaner og uvaner i den enkeltes køremønstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På pro-kurset i næste uge vil der ud over opfriskningsøvelser efter det grundlæggende kursus også være undervisning i nye features, så vi konstant tilbyder maskinførerne vores nyeste praktiske og teoretiske viden, der kan være med til at sænke det samlede brændstofforbrug i Volvos maskiner, siger Volvo-chefen.

Hvert hold kursister tæller 15-20 maskinførere, som til daglig arbejder med og i entreprenørmaskiner fra den svenske producent.

- Efter et par års corona-stilhed, hvor kurserne har ligget stille, har vi her efter sommerferien igen for alvor fået gang i kurserne. Der har været flere hold afsted, og efter nytår har vi allerede planlagt et par hold, som skal afsted på den grundlæggende uddannelse, siger Henrik Torp til Maskinteknik.