Lyt til artiklen:

Trods enkelte mørke skyer ser importør lyst på fremtiden

00:00
Hastighed: ???x
02:55

Abonnementsartikel

Ordrebeholdningen peger et godt stykke ind i 2023, og hos H. P. Entreprenørmaskiner forventer man kun beskeden tilbagegang i aktiviteten.

BJÆVERSKOV: Med høj inflation, Ukraine-krig, komponent-mangel, skyhøje energipriser og besværlig rekruttering er der sådan set rigeligt at i hverdagen - både nu og i den nærmeste fremtid. Alligevel maner man til besindighed hos Bell- og Hitachi-importøren H.P. Entreprenørmaskiner A/S med afdelinger i Bjæverskov og Horsens.

... vi udsender lidt færre tilbud, og kunderne har også lidt længere betænkningstid end for et år siden.

Mark Fleischer Jones, H.P. Entreprenørmaskiner A/S

- Vi har haft et godt år, og p.t. har vi en ordrebeholdning langt ind i 2023, så vi er forholdsvis optimistiske. Naturligvis er der masser af udfordringer, og aktivitetsniveauet er blevet lavere, men det betyder omvendt, at vi igen kan komme ordentligt på omgangshøjde efter nogle meget travle år, siger salgsdirektør Ole Pausgaard fra H.P. Entreprenørmaskiner til Maskinteknik, da vi besøger virksomhedens afdeling øst ved Bjæverskov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kortere leveringstid

Hans kollega, produktchef Mark Fleischer Jones, er enig.

- Vi kan mærke det ved, at vi udsender lidt færre tilbud, og kunderne har også lidt længere betænkningstid end for et år siden. Ved at have knap så travlt som vi plejer, kan vi til gengæld forbedre kundeservicen. Desuden forventer vi at leveringstiden - som har været udfordret under coronatiden - i 2023 igen bliver lidt kortere, siger Mark Fleischer Jones.

Sammen med virksomhedens øvrige sælgere er Ole og Mark vendt hjem efter fem dage på Bauma med masser af indtryk og forventninger til fremtidens marked.

Meget mere automatik

- Overordnet kan man sige, at der virkelig sker meget på den digitale front. Hvor vi tidligere var maskinhandlere, drejer det sig i dag langt hen ad vejen om digitale løsninger. For eksempel er vi på vej fra 3D-maskinstyring til semi-automatik fra blandt andet Leica. Der kommer flere og flere tiltag, som aflaster maskinføreren, påpeger Ole Pausgaar.

De nye muligheder betyder blandt andet automatisk styring af bom, skovl, tilt og tiltrotator for at kunne grave hurtigere og med en markant højere præcision.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Elektronisk og automatisk dokumentation fylder ligeledes rigtig meget i dag, og det er blevet meget lettere at arbejde med for vores kunder. For egen forbedring kan vi for eksempel lokalt fjernovervåge vores maskiner, samt uploade nye programmer på dem. Det er en markant forbedring generelt, og især på maskiner i Grønland, siger han.

Bell-år forude

Virksomhedens største import er naturligvis Hitachi, men Bell-dumperne er for alvor begyndt at røre på sig.

- Jeg tror, 2023 bliver et Bell-år hos os. Flere kunder har fået øjnene op for dumpernes gode førerkomfort og brændstoføkonomi. Og nu har Bell også løst et stort ønske fra mange maskinførere - nemlig et ekstra bakgear. Det bliver spændende at se, om dumperne vil tage større markedsandele i den kommende tid, lyder det fra salgsdirektøren.