sonsoreret-indhold

Lyt til artiklen:

SITECH præsenterer dugfrisk nyhed på Agromek

00:00
Hastighed: ???x
03:35

Abonnementsartikel

Trimbles helt nye 3D-system for mindre gravemaskiner bliver nu vist frem for første gang i Danmark.

På standen præsenteres også være et bredt udsnit af de teknologiløsninger som SITECH forhandler - lige fra en rotationslaser til standard 3D Earthworks-maskinstyring og scanner/totalstation SX12.

- Systemet er en helt dugfrisk nyhed, som så lyset på den netop afholdte Bauma messe i München, hvor Trimble og SITECH i samarbejde præsenterede de arbejdende maskiner.

- Vi har fået lov til at vise hybrid-systemet nu, selvom det først bliver frigivet sidst i første kvartal næste år, fortæller SITECHs administrerende direktør og salgschef, Bent Brauner Laursen.

Det sker på Agromek, hvor det vil være muligt at se det nye 3D-system demonstreret på en elektrisk gravemaskine live på SITECHs stand.

Grav med samme styresystem

3D-systemet har udgangspunkt i en rover til opmåling og afsætning af punkter, hvortil det samme system og software-platform bliver koblet til gravemaskinen og dermed giver 3D-maskinstyring til mange forskellige arbejdsopgaver.

Det specielle ved systemet er, at det bygger på Trimble Siteworks-softwaren, som også vil være den software, maskinføreren ser på skærmen i gravemaskinens førerhus.

rich-media-1
Systemet bygger på Trimble Siteworks. Foto: SITECH.

- Hvis du er vant til at bruge en rover i det daglige arbejde, er det i princippet bare at sætte en antenne på maskinen og benytte skærmen inde i førerhuset.

- Det har den fordel at du kan grave med det samme styresystem, som du i forvejen går og tager mål med i marken, siger SITECHs administrerende direktør.

Fleksibilitet i højsædet

Det kræver kun en meget simpel installation for at køre med hybrid-systemet. SITECH monterer blot en sensor og holder for antennen på gravearmen, et Bluetooth-modul og holder til skærmen i maskinen.

Med denne simple installation kan man forberede flere gravemaskiner, som skal køre med 3D-maskinstyring. På den måde er det muligt at køre med 3D-maskinstyring på alle gravemaskinerne.

rich-media-2
Hybrid-systemet bliver først frigivet sidst i første kvartal næste år. Foto: SITECH.

Der kan dog kun være én gravemaskine ad gangen, der kan bruge systemet, og det vil være der, hvor roveren er, men som er mulig at flytte med rundt.

- Det er et helt utroligt fleksibelt system, der er tilpasset den mindre gravemaskine. Det er fleksibiliteten i systemet, som ligger i højsædet, siger Bent Brauner Laursen.

Samme platform til fildeling

Siteworks, som er den software-platform, det nye system kører på, er desuden forbundet med Trimbles fildelings-softwareplatform.

Den platform hedder WorksManager og fungerer i forvejen til resten af maskinflåden.

rich-media-3
Systemet blev vist frem for første gang på Bauma i München. Foto: SITECH.

Det betyder, at det samme projekt kan blive tilsluttet samtlige gravemaskiner på stedet. Store som små.

Dermed skal den dataansvarlige ikke skubbe projekter ud på flere forskellige fildelingsplatforme.

Det sparer tid og minimere risikoen for fejl da fildelingsplatformen-WorksManager vil være den samme for alle maskiner.

Klar til næste år

Da det nye 3D-system fra Trimble til mindre gravemaskiner er til levering sidst i første kvartal næste år, har SITECH derfor endnu ikke nogen indaktor for, hvad det nye system kommer til at koste.

- Men det vil selvfølgelig være konkurrencedygtigt på markedet. Det er der ingen tvivl om, siger Bent Brauner Laursen.

Foruden det nye system vil SITECH også præsentere et bredt udsnit af positioneringsinstrumenter, rotationslasere, 3D-maskinstyringssystem og softwareløsninger generelt - og så selvfølgelig ekspertisen og rådgivning fra SITECH.

Når Agromek finder sted fra 29. november til 2. december 2022, vil SITECH være at finde i hal C stand 2616.