Lyt til artiklen:

Vestjysk genbrugstømmerhandel booster salg og eksport med webshop

00:00
Hastighed: ???x
02:40

Abonnementsartikel

Tusindvis af forskellige byggematerialer ligger spredt over tre hektar, men nu udbygger nye medejere systematikken, og snart afsættes en tredjedel over nettet.

En landmand i Tyskland har 2.000 køer og 60 ansatte, og nu er han i gang med at opføre huse til medarbejderne. Mange vinduer, døre og andre materialer henter han hos Skave Nedbrydning, øst for Holstebro. Firmaet har i mange år specialiseret sig i genbrug af byggematerialer, og det er en branche i vækst. Ikke mindst efter at coronakrisen og krigen i Ukraine har gjort, at priserne er eksploderet på træ, jern og stål.

En hollænder er begyndt at hente brugte brændeovne i Skave. Han sætter dem i stand og sælger dem. Fra Vestjylland sendes der også brugte byggematerialer til blandt andet Færøerne, Rumænien og Sverige. Desuden er salget øget til Sjælland og andre dele af Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncen

rich-media-2
Pressefoto: Anita Toft Fotografi.

Omsætningen vokser også, fordi virksomheden har taget en webshop i brug. Den rummer foreløbig over 5.000 varenumre, og antallet stiger hele tiden. Omkring en tredjedel af salget i Skave går nu gennem webshoppen, og der er udsigt til, at virksomhedens omsætning sætter rekord i år.

Skave Nedbrydning har hidtil været ejet personligt af Steen Madsen, der er søn af firmaets grundlægger. Men i år er firmaet omdannet til et aktieselskab, og Steen Madsens tre sønner er indtrådt som medejere: Anders, Kristoffer og Frederik Traberg Madsen.

rich-media-3
Skave Nedbrydnings fire ejere - Steen Madsen, Kristoffer Traberg Madsen, Anders Traberg Madsen og Frederik Traberg Madsen. Pressefoto: Anita Toft Fotografi.

Den nye generation er gået i gang med at systematisere varelageret. De foretager gennemgribende oprydninger i haller og på det tre hektar store areal. De måler, vejer og fotograferer vinduer, døre og alle andre varer, så de kan præsenteres udførligt på nettet.

- Webbutikken gør, at mange lokkes til at besøge vores fysiske butik. Dermed får de også øje på andre ting på lageret. Vi har fået mange nye kunder, fortæller Steen Madsen.

Skave Nedbrydning nyder også gavn af, at Danmark skal mindske mængderne af affald og genbruge mere. En række nedbrydningsfirmaer ringer til det vestjyske firma og tilbyder, at de kan komme på en plads og pille vinduer, døre og andre ting ud af et hus. Til Skave kommer der også nye ting, for eksempel overskudspartier, fejlfarvede varer, fejlmål, varer fra konkurser osv. Der kommer blandt andet større sendinger fra vindues- og dørproducenterne Velfacs og Rationels fabrikker.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Skave Nedbrydning har haft ry for, at kunder kom og spurgte om et eller andet, og så sagde Steen Madsen, at de skulle kigge i det og det hjørne. Der var en vis systematik.

- Men meget har ligget i kasser, og så kunne kunder ikke se tingene. Nu får vi det hele frem, siger Anders Traberg Madsen.