Lyt til artiklen:

Lille kriger til mindre entreprenører

00:00
Hastighed: ???x
02:33

Abonnementsartikel

Powerscreen Warrior 600 vejer kun 12 tons og er af den grund interessant.

- Jeg fik anlægget på prøve, men allerede dagen efter ringede jeg og sagde, den får I altså ikke tilbage igen, griner Søren Markussen, medejer af Entreprenørfirmaet Markussen ApS.

Anlægget, som Søren Markussen taler om, er Powerscreen Warrior 600. Et kompakt sorteranlæg, der ikke hører til blandt de største, men let kan klare op til 280 tons materialer i timen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi bruger Warrior 600 til at sortere beton og tegl, og den er også hammergo' til at harpe jord. Vi kører i hvert fald 100 kubikmeter igennem hver time, og det klarer anlægget til punkt og prikke, siger Søren Markussen.

Hurtigt klar til landevejen

Det er ikke kun på entreprenørfirmaets egen plads i Holstebro, at Warrior 600 bliver sat til at arbejde. For sortereanlægget er let at pakke sammen og tage med i felten.

- Anlægget fylder kun halvdelen af en blokvogn, og det tager ikke mere end fem minutter for én mand at folde båndene ind og gøre den klar til afgang. Det er hammernemt. Og så kan man jo hurtigt køre ud og hjælpe andre, siger Søren Markussen.

Æder alt

Et helt andet sted i Danmark, nemlig i Hvidovre, har kloakmester Bo Knudsen også købt en Warrior 600. I mange år brugte han både tid og penge på at deponere opgravet jord og grus, indtil han en dag fik nok.

- Priserne blev ved med at stige, og jeg syntes simpelthen, det var for dyrt at komme af med materialerne til sidst. Så jeg begyndte at kigge mig omkring efter et anlæg, som jeg selv kunne sortere dem med, fortæller Bo Knudsen fra Hvidovre Kloak ApS.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Valget faldt på Warrior 600, og det var der flere årsager til.

- Anlægget bruger ikke ret meget brændstof, har en langt større kapacitet og er meget mere robust end de andre små mobile sortereanlæg, jeg kiggede på. Jeg har haft flere på prøve, og dem kunne jeg godt komme til at overfylde. Det sker ikke med Warrior 600, der bare æder alt, hvad du kommer i den, forklarer Bo Knudsen.

Massiv efterspørgsel

At størst ikke altid er bedst, ser man også - sort på hvidt - hos Aksel Benzin A/S, hvor Warrior 600 er strøget til tops på salgslisten.

- Vores kunder er hurtige til at beslutte sig, for Warrior 600 er en billigere investering end de større anlæg, og de ved, der er rift om den. Den gode nyhed er, at vi lige har fyldt lageret op med fire nye anlæg, som kan fås til en rigtig god pris på 770.000 kroner resten af året. Frit leveret og opsat, siger adm. direktør Claus Benzin.