Lyt til artiklen:

Forhandler har armene i vejret over Agromek

00:00
Hastighed: ???x
02:11

Abonnementsartikel

Er de store messers tid forbi? Ikke hvis man spørger hos KSM Maskinservice på Agromek.

Det har været et nogle glimrende dage på 2022-udgaven af Agromek, hvis man spørger Henrik Bergholdt fra KSM Maskinservice.

- Tirsdag var der allerede folk på standen helt fra morgenstunden, og der kom mange flere til hele dagen. Onsdag skulle vi lige vente en times tid efter åbningen, men så var der også folk resten af dagen, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Onsdag er den store besøgsdag på Agromek, hvor der er åbnet indtil klokken 20, og godt 14.000 lagde vejen forbi på dagen. Men med en vigtig landskamp klokken 16, kunne man frygte, at dagens sidste timer blev en smule stille, men det var slet ikke tilfældet.

- Det har været virkelig gode dage, og Agromek viser sin berettigelse, mener Henrik Bergholdt.

Han var for godt en måned siden på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München, men Agromek kan noget andet. Henrik Bergholdt trækker også den store landbrugsmesse i Hannover, Agritechnica, ind i ligningen.

- Det kan være svært for landmanden fra Ringkøbing at tage turen til Hannover, hvor man måske kan finde et hotel 200 kilometer fra messen. Der kan Agromek noget, når man kan komme onsdag klokken 16 og stadig få noget ud af besøget, siger Henrik Bergholdt.

Hvor er de store?

Interessen for KSM's stand har været stor, hvor der blandt andet står grej fra Hidromek og Bomford Turner. Særligt de gule Bomford-maskiner har vakt interesse. Der er solgt både armklippere, robotter og andet, så Henrik Bergholdt og resten af holdet har været ovenud tilfredse med deltagelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men der er lidt malurt i bægeret for maskinhandleren. For Agromek 2022 har ikke fået fornøjelsen af helt så mange af de allerstørste landbrugsmaskinmærker som tidligere. Det er en fejl, mener Henrik Bergholdt.

- Agromek er samlingspunktet for landbruget i de nordiske lande. Den er nødvendig for mange, og jeg mener, at de store er med til at trække folk til, siger han.

At der mangler nogle på årets Agromek ses helt tydeligt i hal B, for nogle også kendt som "den runde hal". Den er normalt fyldt med grønne maskiner med gule fælge, men i år er hallen slet ikke i brug.