Lyt til artiklen:

CG Jensen skal byggemodne i Aarhus

00:00
Hastighed: ???x
02:06

Abonnementsartikel

Knap er CG Jensens folk hoppet ind i 2023, før arbejdet kalder på Aarhus Ø. Her skal entreprenøren foretage kanaludgravning og montage af tre broer ved Pier 4 for Aarhus Kommune.

CG Jensen indleder 2023 med et nyt projekt i Aarhus - nærmere bestemt på Aarhus Ø, hvor entreprenøren skal foretage kanaludgravning og montere tre broer ved Pier 4.

Arbejdet er en hovedentreprise, der blandt andet omfatter fundering, jord-, beton-, stål- og træarbejder samt overfladebehandling. Dermed er det et parløb mellem CG Jensens divisioner Anlæg Vest og Stål.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opgaven består i at grave ud i kanalerne, så vandet kan blive lukket ind. Den eksisterende spuns fungerer dermed som støtte i udgravningsfasen. Udgravet forurenet jord vil blive kørt til kartering, som er en undersøgelse af forureningsgraden. Den øvrige jord havner i Bassin 7.

I udgravningen monterer CG Jensen cirka 350 aluminiumsanoder på spunsen, ligesom 350 andre anoder bliver monteret ved havnebadet. Desuden monterer CG Jensen 2200 meter fendertømmer i azobé-træ. Træet kan ifølge entreprenøren modstå pæleorm og andre skadedyr, der lever i vandet uden nogen form for behandling.

Erfarne brobyggere

De tre 20 meter lange stålbroer, der også bliver beklædt med azobé, bliver samlet og monteret fortløbende. Idet der graves vådt, er det ikke muligt at montere broerne efterfølgende.

- Vi har rigtig god erfaring med den slags arbejde. Processerne fra Enghave Brygge i København ligner meget dem, vi skal gennemgå her, og vi har dem i frisk erindring, siger Hussein Al-Nema, der er projektleder i Division Stål i CG Jensen.

Under hver af de tre broer støber CG Jensen såkaldte brovederlag, som broen kan hvile på i hver ende.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den første bro bliver monteret allerede i slutningen af januar, og de to sidste i april måned.

CG Jensen forventer at overdrage de færdige arbejder i midten af august 2023.