Lyt til artiklen:

Tscherning modner sidste byggefelt i ny Aarhus-bydel

00:00
Hastighed: ???x
02:07

Abonnementsartikel

Tscherning skal byggemodne det sidste byggefelt i den nye Aarhus-bydel Risskov Brynet.

Over 1000 hele vognlæs.

Så meget jord skal flyttes i forbindelse med byggemodningen af det sidste byggefelt på Risskov Brynet i Aarhus, hvor der i de kommende år skal opføres 295 nye lejligheder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med projektudviklere fra Raundahl & Moesby er anlægs- og entreprenørvirksomheden Tscherning nu gået i gang med at klargøre og byggemodne den cirka 10.200 kvadratmeter store byggegrund, som er det sidste tomme byggefelt i den nye bydel Risskov Brynet.

- Vi var de allerførste på pladsen, og vi er i gang med blandt andet byggemodning, kloak- og anlægsarbejde samt belægningen. Vi har fra starten haft en rigtig god og konstruktiv dialog med Raundahl & Moesby, som er totalentreprenør på projektet. Vi har i fællesskab fundet en masse gode løsninger, og vi har oplevet en gensidig lydhørhed overfor vores forskellige forslag til, hvordan projektet skal løses. Vi forventer, at Tscherning skal arbejde med byggemodning på pladsen i et helt år, fortæller regionsdirektør fra Tscherning, Tobias Fogh.

DGNB-certificering

Lejlighederne i Risskov Brynet bygges efter de bæredygtige principper i DGNB-certificeringen, hvilket er en certificeringsordning, der har til formål at skabe et fælles afsæt for måling og vurdering af bæredygtigt byggeri. Og netop bæredygtighed er højt på agendaen hos både Tscherning og Raundahl & Moesby.

- Vi vil være med til sætte øget handlekraft bag bæredygtighed i byggebranchen. Og vi kan netop inspirere med viden, erfaringer og løsninger, så lysten til at arbejde bæredygtigt i byggeriet smitter af på både os selv og på andre i branchen. Tschernings grønne profil giver dem et forspring i forhold til andre anlægsentreprenører. Samtidig har Tscherning en meget professionel tilgang og kommer med gode og konstruktive forslag til løsning af de udfordringer, som kan opstå undervejs, fortæller Jeppe Strand Lemvig, som er projektleder hos Raundahl & Moesby.

Projektet på 15.400 kvadratmeter boliger og 6200 kvadratmeter kælder forventes færdigt i maj 2024.