Lyt til artiklen:

Internationalt tv-spot på danske klimaløsninger

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Millioner af europæere kunne se Danske Kloakmestre fortælle om dansk håndtering af klimaudfordringer og skybrudssikring.

Danmark er godt med, når det gælder håndteringen af klimaudfordringerne. Det mener det internationale tv-selskab ARTE tilsyneladende. I hvert fald har stationen netop sendt et program med fokus på håndtering af klimaudfordringer og skybrudssikring med spot på blandt andet danske løsninger.

Programmet "Oversvømmelse og tørke - et liv med klimarisici" stillede spørgsmålet "Hvordan forebygger man, at fænomener som hedebølger, oversvømmelser og perioder med tørke på grund af klimaændringer antager ekstreme proportioner på det europæiske kontinent? Og hvordan sikrer man, at menneskets levesteder modstår katastroferne?"

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det forsøgte flere eksperter at give svar på, og ekspertdiskussionen blev suppleret af udtalelser fra en række europæere, som har beskæftiget sig med emnet.

Rapport fra Danmark

Et specielt element i udsendelsen var en rapport fra Danmark, hvor København, som programværten udtrykte det, "ønsker at blive omdannet til en svampeby til at opsamle og opbevare regnvand". TV-folkene havde været rundt til en række steder i københavnsområdet, hvor der er etableret løsninger til håndtering og opbevaring af store regnvandsmængder.

Programmet fortalte om, hvordan vi i Danmark håndterer de voksende regnmængder både på nationalt og kommunalt plan. Men også hos de enkelte private borgere. Her fulgte journalist og kamera kloakmester Tim Nielsen på besøg hos en kunde. Han driver firmaet Murermester Tim Nielsen A/S i Gentofte med stort fokus på skybrudssikring.

- Tim Nielsen er medlem af bestyrelsen for Danske Kloakmestre og har blandet andet været meget aktiv i vores klima-udvalg. Så da vi fik henvendelsen fra tv-stationen, var det naturligt at lade ham repræsentere brancheforeningen. Han tog så tv-folkene med ud til en kunde, der skulle have lavet en skybrudssikring, fortæller Danske Kloakmestres formand, Mikael Skov.

ARTE TV er en public service tv-kanal med hovedkvarter i Strasbourg i Frankrig. Den sender programmer til fransk- og tysksprogede lande i Europa. Selskabet fortæller blandt andet, at det engagerer sig i spørgsmål, der er vigtige for europæiske borgere og ønsker at fremme bæredygtig udvikling.