Lyt til artiklen:

Maritim entreprenør skifter navn

00:00
Hastighed: ???x
02:10

Abonnementsartikel

Rederiet Høj A/S skifter navn til Høj Nordic Marine Contractor A/S.

For at styrke sin internationaliseringsstrategi skifter Rederiet Høj A/S navn til Høj Nordic Marine Contractor A/S.

Det oplyser den maritime entreprenør i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det nye navn skal styrke selskabet på det nordeuropæiske marked, hvor klimaprojekter og især etablering af offshore vindmølleparker rummer store vækstmuligheder.

Rederiet har gennem to generationer opereret i de nordeuropæiske farvande og har i dag strategisk fokus på maritime byggeopgaver i Norge, Sverige, Tyskland, England og Baltikum.

- Med stærke referencer har vi gennem flere år sat klare fodspor i hele Nordeuropa. Vores navn skal derfor også afspejle den internationale virksomhed, vi er, og understøtte øget international tilstedeværelse, siger direktør Michael Normann.

Et stort potentiale

Selskabet har domicil i Horsens og eksekverer derfra cirka 50 maritime projekter om året i de nordeuropæiske farvande.

På listen over typiske opgaver er uddybning og oprensning af havneinfrastruktur, molebygning, stensætninger, kabelarbejde og etablering af nye stenrev.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover arbejder rederiet også med boulder clearence, som indebærer enten at fjerne eller flytte diverse forhindringer på havbunden.

Store planer for Odense Havn

Se også:

Store planer for Odense Havn

Men klimakrisen har medført stigende behov for klimasikring af byer og kyster, ligesom en betydelig vækst indenfor etablering af offshore vindmølleparker har udløst et stort potentiale for den maritime entreprenør i hele Nordeuropa, lyder det.

En ny æra

Bag initiativet til navneskiftet står direktør Michael Normann, som har været direktør siden 1. april 2022, og selskabets ejer, Søren Høj.

I processen har det været vigtigt at fastholde historik, ejerforhold og det gode renommé omkring navnet Høj, fortæller Michael Normann.

Nytilkomne entreprenørskibe er godt i gang med gravearbejdet

Se også:

Nytilkomne entreprenørskibe er godt i gang med gravearbejdet

- Selvom det danske 'ø' udfordrede i processen, synes jeg, vi har fundet en god løsning på det både i navn og logo, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- På den måde tager vi vores baggrund og historie med ind i en ny æra, hvor klimasikring og offshore wind-projekter vil fylde endnu mere, slutter han.