Lyt til artiklen:

Aarsleff-omsætning nåede nye højder

00:00
Hastighed: ???x
01:27

Abonnementsartikel

Både top- og bundlinje samt antallet af medarbejdere og ordrebeholdning voksede hos landets største entreprenørkoncern.

Omsætningen steg med mere end 20 procent til nye højder i det seneste forskudte regnskabsår i Aarsleff-koncernen. Det netop offentliggjorte årsregnskab viser en omsætning på 18,1 milliarder kroner mod 14,6 milliarder i forrige regnskabsår.

Også bundlinjen fulgte med op - dog kun med en stigning på godt 10 procent, idet resultatet før skat landede på 683 millioner kroner mod 613 millioner året før.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidig har koncernen haft en høj ordreindgang på 21 milliarder kroner.

- I øjeblikket ser vi ind i en fortsat turbulent tid, hvor markedet skifter, og byggeriet fx forventeligt vil bremse op. Til gengæld kalder tiden på forbedringer af infrastrukturen og mere grøn omstilling. Ikke mindst som følge af krigen i Ukraine er der et særligt fokus på energiområdet. Her ser vi et godt match med vores kompetencer inden for områder som havmølleparker, etablering af elkabler og fjernvarme samt Power-to-X-anlæg. Vi har desuden stor erfaring med både jernbaner og letbaner, veje samt ledninger, og vi er derfor godt rustet til den nye markedssituation, lyder det fra topdirektør Jesper Kristian Jacobsen i årsrapporten.

Koncernen forventer at væksten fortsætter i indeværende regnskabsår. Koncernen forventer en stigning i omsætningen på 2-8 procent