Lyt til artiklen:

NCC lader biler og materiel op på byggepladsen

00:00
Hastighed: ???x
03:26

Abonnementsartikel

En ny løsning til mindre udledning af CO2 er ved at finde vej til NCC's anlægs- og byggepladser i landet.

Sammen med NCC er GSV, Spirii og LeasePlan gået i gang med en plan om at reducere CO2-udledningen og samtidig tage næste skridt mod en mere elektrificeret hverdag på anlægs- og byggepladserne og for deres medarbejdere.

Gruppen har udviklet et koncept for opladning af biler, maskiner og grej på pladsen, så det bliver en integreret del af byggeprocessen og bringer byggebranchen væk fra fossildrevet udstyr. Det oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Allerede i dag har NCC fokus på at reducere energiforbruget og brugen af udstyr med fossilt brændstof. En af synderne er transporten, som udleder for meget CO2, fortæller direktør for strategi- og forretningsudvikling i NCC, Martin Manthorpe.

- Med det her initiativ ruster vi os til morgendagens krav om fossilfrie pladser. Det betyder, at vores anlægs- og byggeprojekter frem over skal kunne håndtere opladning af både samarbejdspartneres og medarbejderes biler og maskiner, siger han.

Derfor har NCC igangsat afprøvningen af forskellige el-ladeområder og -løsninger på nogle af deres pladser, fortæller direktøren.

Udlejning og opladning

Konceptet fungerer ved, at GSV bygger og udlejer komplette opladningsløsninger til NCC i samarbejde med Spirii og GodEnergi. Dertil står LeasePlan for udlejning af elektriske biler.

Spirii står for at levere ladepunkterne, som bliver tilknyttet NCC i lejeperioden. Ladeforbruget bliver afregnet direkte gennem Spiriis platform med refusion af forbrug/fee på nomal vis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Overalt ser vi virksomheder omstille til grøn transport, og nogle brancher skal altså tænke mere kreativt end andre, når det gælder ladeløsninger.

- Især byggebranchen har brug for en mere mobil og fleksibel model for opladning af maskinparker, leverandør- og medarbejderbiler, siger administrerende direktør i Spirii, Tore Harritshøj.

Derfor er Spirii stolte af at kunne bidrage med ekspertise og platformløsninger, så det bliver nemmere for NCC og GSV samt deres partnere at skifte fra fossil til elektrisk transport, siger direktøren.

Hovedstaden bliver selvstændigt område under GSV

Se også:

Hovedstaden bliver selvstændigt område under GSV

Også LeasePlan, der står for leasing af køretøjer, er glade for initiativet med ladestationer.

- Hos LeasePlan er vi glade for, at vi med vores viden og ekspertise kan bidrage til den grønne omstilling og herunder den optimale udskiftning til elbiler på arbejdspladsen, siger administrerende direktør for LeasePlan Danmark, Michael Olsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Opstillet fire steder

GSV, der står for udlejningen af ladestanderne, ser også både et marked og en reduktion af CO2 i projektet.

- Ladeinfrastrukturen skal være bedre, for at vi kan reducere CO2 i bygge- og anlægsbranchen. Derfor er vi stolte af at være en del af dette projekt, hvor vi er gået sammen for at løse et konkret problem og har skabt en mobil og fleksibel ladestander til byggepladserne, siger direktør for Flåde og Indkøb i GSV, Henrik B. Christensen.

- Vi håber, det bliver en succes for alle parter og ikke mindst et skridt i den rigtige retning for klimaet, siger han.

Video: Kingos nye hybrid Volvo vælter trælasten

Se også:

Video: Kingos nye hybrid Volvo vælter trælasten

Når byggeriet er færdigt og byggepladsen er taget ned, bliver ladestationen flyttet og udlejet til en anden byggeplads.

NCC, GSV, Spirii og LeasePlan har etableret ladestandere på NCC's anlægs- og byggepladser i Værløse og Hundested på samt ved byggeriet af Kysthusene i Hellerup og på byggepladsen ved Nyt Hospital Nordsjælland i Hillerød.