Lyt til artiklen:

Munck Gruppen sætter omsætningsrekord

00:00
Hastighed: ???x
03:54

Abonnementsartikel

Munck Gruppen har i regnskabsåret 21/22 øget sin omsætning med 25 procent til 3,1 milliarder kroner. Koncernen præsterer et samlet resultat før skat på 134 millioner kroner.

Årets projekter hos Munck Gruppen har været udfordret af høje omkostninger til råvarer og energi, men koncernen kommer alligevel ud med et tilfredsstillende samlet resultat før skat på 134 millioner kroner. Omsætningen steg med hele 25 procent til 3,1 milliarder kroner.

Det skriver entreprenøren på sin hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det har primært været trafikal infrastruktur, etablering og renovering af forsyningsledninger samt større anlægsprojekter, der har præget det seneste regnskabsår hos entreprenøren. Mange af koncernens aktiviteter har været relateret til den generelle grønne omstilling, med særligt fokus på udbygning af elnettet og udrulning af fjernvarme, der har været yderligere accelereret på grund af krigen i Ukraine.

- Ligesom mange andre i bygge- og anlægsbranchen har vi været påvirket af de høje energi- og råvarepriser. Samtidig har vi været ramt af de globale forstyrrelser i forsyningskæderne, som har udfordret driften på flere af vores projekter. Til trods for de mange udfordringer er det lykkedes os at komme i mål med et tilfredsstillende resultat. Det skyldes i høj grad også en stor indsats og dygtighed fra vores medarbejdere, udtaler koncerndirektør Hans Christian Munck.

Høj aktivitet på anlæg og forsyning

I Munck Forsyningsledninger har kerneforretningen oplevet en markant stigende aktivitet, lyder det. Det gælder særligt inden for etablering af både fjernvarme- og elforsyning. I 2022 har selskabet desuden i samarbejde med to udenlandske partnere færdiggjort etableringen af Baltic Pipe-gasforbindelsen på strækningen over Fyn.

Gashanen på Baltic Pipe åbner i dag

Se også:

Gashanen på Baltic Pipe åbner i dag

Omsætningen i Munck Forsyningsledninger har således i år nået sit hidtil højeste niveau, og selskabet præsterer et meget tilfredsstillende resultat, lyder det. Selskabet har en god ordrebeholdning og forventer fortsat høj aktivitet - særligt inden for udrulning af fjernvarme og yderligere udbygning af elnettet i 2022/23.

Munck Havne & Anlæg har i det forgangne år gennemført en række projekter inden for maritime anlæg, trafikal infrastruktur og klimatilpasning over hele Danmark. Blandt andet kan nævnes udbygning af Nykøbing Falster Renseanlæg, etablering af erstatningshavnen i Nordhavn samt udvidelsen af Viborgvej i Århus fra to til fire spor.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Se også:

Munck lægger sidste hånd på erstatningshavn

Selskabet har haft en højere omsætning end forventet ved årets indgang, mens resultatet ligger lidt under de oprindelige forventninger, skriver Munck Gruppen. Ordrebogen for det kommende år er godt fyldt op, og selskabet forventer en højere aktivitet med et tilsvarende højere resultat i 2022/23. I det kommende år fortsættes udførelsen af ny adgangsvej til Lynetteholmen samt anlæg af ny containerterminal i København.

Munck skal anlægge Københavns nye containerterminal til 600 millioner kroner

Se også:

Munck skal anlægge Københavns nye containerterminal til 600 millioner kroner

Munck Asfalt har i årets løb gennemført projekter på en række større strækninger, herunder udskiftning af asfaltslidlag på højbroen over Storebælt. Aktiviteten i selskabet har ligget på et lidt højere niveau end sidste år, lyder det. Indtjeningen her er dog meget negativt påvirket af de høje energi- og bitumenpriser. Kombineret med den hårde priskonkurrence i markedet præsterer selskabet et mindre underskud. Selskabet forventer et tilsvarende aktivitetsniveau i det kommende år, og der forventes et positivt resultat, skriver Munck Gruppen.

I Grønland fortsætter Munck Civil Engineering anlæggelsen af de to nye atlantlufthavne i henholdsvis Nuuk og Ilulissat. I Nuuk er første strækning af den nye landingsbane afleveret til bygherre, og en vigtig milepæl er dermed opnået. Projekterne fortsætter i endnu to år.

For det kommende regnskabsår forventer koncernen samlet set et lidt lavere aktivitetsniveau, men et fornuftigt resultat.

Munck Gruppen beskæftiger omkring 1600 medarbejdere.