Lyt til artiklen:

Travl tid fortsætter - men nok i et lidt lavere gear

00:00
Hastighed: ???x
03:00

Abonnementsartikel

Maskinteknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2022 - og frem mod 2023. I dag er det Hydremas Country Manager for Skandinavien, Leif Søndergaard.

Hos Hydrema efterlader 2022 uden tvivl et klart billede af usædvanlig stor travlhed på alle fronter, uanset om det er i vores produktions-, salgs- eller serviceafdelinger. For selvom vi har produceret historisk mange maskiner, har efterspørgslen været endnu større, så vi har usædvanligt lange leveringsterminer for nogle af vore maskiner, herunder især på vores populære 10- og 20T dumper program.

Samtidig har vi, som alle andre i branchen, kæmpet med mangel på komponenter fra underleverandører rundt i verden, men har dog via stor fleksibilitet i vores organisation og hos vore medarbejdere kunnet holde produktionen kørende tilpasset situationen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Salgs- og servicemæssigt har vi virkelig mærket den store aktivitet i hele bygge- og anlægsbranchen, så her har vi arbejdet hårdt på at levere maskinerne ud til kunderne, der virkelig har haft brug for de nye maskiner. Samtidig har aktivitetsniveauet også været mærkbar i vores serviceafdelinger, der har kæmpet med at holde hjulene kørende på vore kunders maskiner, hvor opgaverne jo har fordret, at alt materiel er i brug og konstant skal være køreklar.

Jeg synes alt i alt, at 2022 vil gå over i historien som et år med udfordringer i verden, som også har haft indflydelse på vores branche - men nok også især som et år med usædvanlig stor travlhed og aktivitet på stort set alle områder.

Her på falderebet hvor 2022 løber ud og 2023 melder sin ankomst, melder der sig også en lille usikkerhed om, hvordan fremtiden så kommer til at se ud.

På den korte bane ser vi tingene fortsætte på den kurs, der allerede er lagt, men dog nok i et lidt lavere gear, end vi har set i 2022. Vi ser fortsat, at der er aktiviteter, hvortil der stadig bestilles og købes nye maskiner og samtidig ser vi et fortsættende behov hos kunderne på at få serviceret maskinerne, hvilket er et godt tegn på, at der er høj aktivitet i branchen.

En af de ting vi dog fornemmer er en ændring i aktiviteterne, hvor vi ser klart mindre aktivitet i byggeriet, men fortsættende høj aktivitet på anlægssiden - især nok hos kunder, der arbejder med aktiviteter indenfor grønne omstilling samt energi- og forsyningssektoren. Om der venter en reel krise eller der blot er tale om, at vi går fra et voldsomt, og til tider, ophedet aktivitetsniveau i 2022 til et mere afdæmpet niveau i 2023 synes jeg er svært at vurdere ud fra den nuværende situation.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men lige nu er jeg helt overordnet meget fortrøstningsfuld på Hydremas vegne. Vi har en masse spændende aktiviteter i gang rundt omkring i verden og oplever fortsat stor efterspørgsel, samtidig med at vi ser en klar forbedring af produktionens udfordringer med komponentmangel.

Så alt i alt ser vi med optimisme frem til 2023, dog krydret med en vis spænding på udviklingen i den verden der omgiver os.