Abonnementsartikel

Alberte Aaes har fundet vej til sædet i dumperen hos entreprenør Gustav H. Christensen, hvor hun spenderer sit sabbatår med at arbejde på et kloakprojekt i Skive.

Hun smiler, idet hun sætter sig til rette i den lille, gule dumper. Her har Alberte Aaes stort set været fast inventar siden sommerferien. Med maskinen ekspederer hun med største selvfølgelighed det ene læs sand efter det andet fra dets placering på Frederiksdal Allé til byggepladsen på Solvangs Allé.

Men at den 21-årige skulle ende med at arbejde på et kloakprojekt i Skive i sit sabbatår, stod ikke ligefrem skrevet i stjernerne. Hun var og er stadig - ligesom mange andre på hendes alder - i tvivl om, hvilken vej hun vil gå med sit liv.

- Jeg synes, det er et enormt puslespil. Jeg kan gå ind på Uddannelsesguiden og taste min STX ind, og så kommer der 260 muligheder frem. Det er en jungle, siger Alberte Aaes.

Far havde jobbet

Derfor har hun også prøvet lidt af hvert. Blandt andet har Alberte Aaes arbejdet som pædagogmedhjælper. Hun har også været i gang med en uddannelse til bygningskonstruktør, men det var ikke noget for hende.

- Så en dag spurgte jeg min far, om han ikke kunne finde noget arbejde til mig, fortæller Alberte Aaes.

Det kunne han godt. Albertes far Søren har nemlig arbejdet 36 år hos entreprenørvirksomheden Gustav H. Christensen i Herning, så han vidste lige præcis, hvor han skulle lede.

 

Få adgang i 3 måneder for 175 kr.

Tag imod vores introduktionstilbud og få adgang til alle artikler på Maskinteknik.dk
Få adgang nu
Allerede abonnent?
Abonnementet fortsætter til normalpris 125 kr. pr. md. efter de første 3 måneder. Opsig når du vil til udgangen af indeværende abonnementsperiode.Tilbuddet gælder kun, hvis du ikke tidligere har abonneret på Maskinteknik.dk.