Lyt til artiklen:

Volvo sætter strøm til asfaltafrettere

00:00
Hastighed: ???x
02:16

Abonnementsartikel

Elektrisk opvarmede faste afrettere skal gøre udlægning i stor stil mere omkostningseffektiv ved større vejprojekter.

Med lanceringen af MB122 og VTD121, elektro-termisk styrede faste afrettere til store udlæggermaskiner, udvider Volvo CE sit udvalg af afrettere. Producenten sætter samtidig kunderne i stand til at producere finish af høj kvalitet på mindre tid med færre anstrengelser. Det skriver Volvo CE i en pressemeddelelse.

Elektrisk opvarmede afrettere er en bekvem løsning med hurtig opstart, maksimum rådighedstid og et mere effektivt arbejdssted.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Disse faste afrettere kan nu fås på Volvo-modellerne P6820D ABG, P7820D ABG og P8820D ABG, og de har en omfattende udlægningsbredde på 2,5-13 meter. De er blevet konstrueret til at udlægge alt lige fra varm asfalt til tør, mager, rullekomprimeret beton og cementbundne materialer og sågar jernbaneballast og graduerede mineralblandinger.

rich-media-2
Afretterstatus og -adfærd kan også overvåges af operatøren af udlæggermaskinen fra betjeningspanelet for Electronic Paver Management (EPM3). Pressefoto.

Den nye elektriske opvarmningsfunktion muliggør ifølge Volvo opstart på blot 40 minutter. Når det kombineres med én opvarmet stamperstang og to opvarmningselementer pr. afrettersektion for optimeret varmefordeling, præcis termostyret opvarmning med en automatisk temperaturjustering og individuelle temperatursensorer pr. sektion, er kunderne garanteret en hurtig og effektiv afretteropvarmningsproces.

Den dobbelte stamperteknologi giver en fem-syv procents højere komprimeringsgrad end med en enkelt stamper og kan opnå en Marshall-densitet på 98 procent, hvilket reducerer kravene til rullearbejde og de dertil knyttede omkostninger betydeligt.

Den nye indbyggede diagnostikfunktion hjælper med at kontrollere tilstanden af opvarmningsstængerne og detektere om og hvor en udskiftning er påkrævet. Det sikrer minimeret nedetid. Oppetiden er også garanteret vha. nem samling af afretteren og ukompliceret vedligeholdelse.

Muligheden for nemt løft af afrettersektioner tilvejebringes via to centrale løfteøjer pr. sektion, mens en integreret slange- og kabelføring sørger for klar bane til samling. Dertil kommer hydrauliktilslutningspunkter og lettilgængelige elektriske forbindelser samt servicepunkter og stamperstænger, som er inden for kort rækkevidde, så samling og vedligeholdelse er hurtig og nem.