Lyt til artiklen:

Udvidelsen af Rønne Havn skrider frem

00:00
Hastighed: ???x
03:10

Abonnementsartikel

MT Højgaard har det sidste halvandet år arbejdet på en udvidelse af ydermolen i industrihavnen i Rønne samt etablering af tunglastskaj med bagland.

Ved årets udgang overdrager entreprenørselskabet MT Højgaard Danmark anden etape af havneudvidelsen af Rønne Havn samt udbygningen af Galløkken til projektareal.

Dermed forløber fremtidssikringen af industrihavnen på Bornholm efter planen. Det oplyser Rønne Havn A/S i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos MT Højgaard er der stolthed og glæde over, at projektet er færdiggjort helt efter tidsplanen.

- Bornholm kaldes ofte solskinsøen, men sammenlignet med mange andre steder i Danmark har vejret med oftere kraftige vinde og store bølger været lidt af en udfordring, fortæller siger projektchef Dan Locht fra MT Højgaard Danmark.

- På trods af de udfordringer har vi alligevel kunnet holde vores stramme tidsplan og færdiggjort projektet til tiden, og med stor hjælp fra de lokale leverandører, siger projektchefen.

Lokale underleverandører

MT Højgaard Danmark har det sidste halvandet år arbejdet på en udvidelse af ydermolen i industrihavnen i Rønne med 475 meter samt etablering af yderligere 300 meter tunglastskaj med 50.000 kvadratmeter bagland.

De to opgaver, samt udvidelsen af Galløkken i samme område, medfører samlet i alt cirka 100.000 kvadratmeter nyt havneareal.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I forbindelse med udbygningen har entreprenørselskabet valgt at bruge en række lokale underleverandører og har samlet lagt over 75 millioner kroner hos bornholmske virksomheder.

En af de lokale virksomheder, som har haft en del arbejde i forbindelse med den seneste havneudvidelse, er Maskingaarden i Rønne.

MT Højgaard sætter modulbygger til salg

Se også:

MT Højgaard sætter modulbygger til salg

- Det har været en sand fornøjelse at arbejde med MT Højgaard, som har lagt langt flere opgaver hos os, end vi havde turdet håbe på, fortæller direktør i Maskingaarden Martin Kofod og tilføjer, at det også har haft betydning for virksomhedens ansættelser.

- I 2021 kunne vi udvide vores medarbejderstab med en tredjedel som følge af den øgede aktivitet med havneudvidelsen, og langt de fleste ansatte har vi kunnet holde fast i indtil videre, fortæller direktøren.

Udbudsrunde i 2023

Med færdiggørelsen af den anden etape af havneudvidelsen har Rønne Havn taget et vigtigt skridt i at fremtidssikre havnen. I sommer fremrykkede Rønne Havn to planlagte etaper, som er beskrevet i Masterplanen 2050.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Med udvidelsen kan vi fortsætte den markante vækst, vi oplever indenfor især udskibning af offshore-vind fra Bornholm, fortæller administrerende direktør på Rønne Havn A/S, Lars Nordahl Lemvigh.

- Vores ambition er at fastholde positionen som den mest attraktive havn i Østersøen for installation af havvind, og den position har vi styrket markant med udbygningen, som er planlagt at skulle tilgodese alle havnens forretningsområder, siger direktøren.

Rønne Havn rykker fremtidssikring frem

Se også:

Rønne Havn rykker fremtidssikring frem

Arbejdet med etableringen af de næste etaper vil tidligst begynde i 2023, og er planlagt til at kunne give ti hektar ekstra multifunktionsprojektareal til blandt andet offshore-projekter.

Rønne Havn A/S er i gang med myndighedsbehandlingen af den næste del af fremtidssikringen, og planlægger en udbudsrunde omkring projektet i løbet af 2023.