Lyt til artiklen:

Nye regler for affaldssortering

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Som en del af de ny affaldsregler er der ved at blive udviklet en model for udvælgelse af byggepladser til affaldstilsyn, oplyser DI Byggeri.

Alle virksomheder skal nu sortere deres affald på linje med husholdningerne derhjemme.

Sådan har det været siden årets første dag, hvor nye regler for affaldssortering trådte i kraft.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I praksis betyder det, at affaldet fra kontoret og mandskabsvognen, som minder om affaldet derhjemme, skal sorteres i de samme ti fraktioner og have indsamlingsmateriel med piktogrammerne på.

Det oplyser DI Byggeri

Dog er det muligt at aftale med det firma, som henter affaldet, at egen virksomhed kan blande papir og pap, metal og glas eller plast, metal og mad- drikkekartoner sammen, lyder det.

Sortering af byggeaffald

I forhold til byggeaffaldet er sorteringsreglerne de samme som hidtil. Virksomheden skal blandt andet sortere farligt affald, PCB-holdigt affald, termoruder, tegl, beton, gips, stenuld, jord og asfalt samt øvrige materialer til genanvendelse ud hver for sig selv.

25.000 tons giftig beton fra Brøndby får nyt liv i Holland

Se også:

25.000 tons giftig beton fra Brøndby får nyt liv i Holland

Det er muligt at afvige fra reglerne, hvis virksomheden kan dokumentere, at affaldet kan sorteres uden tab af mulighed for genanvendelse, og at virksomheden har en aftale med den, som afhenter affaldet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er fortsat muligt at blande blandt andet tegl og beton samt beton og asfalt, men kravene om efterfølgende sortering og genanvendelse gælder også disse fraktioner.

Tre virksomheder går sammen om grøn asfalt

Se også:

Tre virksomheder går sammen om grøn asfalt

Derudover gælder det stadig, at pladsen kun må brug affalds-indsamlere og modtageanlæg, som er registreret i statens database, Affaldsregistret, medmindre entreprenøren selv kører affaldet til genbrugspladsen og betaler for aflevering.

Nyt tilsyn for affald

Som en del af de nye affaldsregler er der ved at blive udviklet en model for udvælgelse af byggepladser til affaldstilsyn. Det sker i forbindelse med, at affaldstilsynet delvist bliver flyttet til staten og bliver opnormeret.

Solid sønderdeler fra Jenz

Se også:

Solid sønderdeler fra Jenz

Således er det målet, at tilsynsmyndigheden skal have en dialog med hver tredje virksomhed hvert år og have udført et fysisk tilsyn hos hver femtende virksomhed hvert år.

Tilsynet overgår samtidig fra at være skattefinansieret til at blive brugerfinansieret, hvilket vil sige, at byggepladsen selv skal betale for tilsynet, oplyser DI Byggeri.