Lyt til artiklen:

Scantruck: Vi bevarer optimismen

00:00
Hastighed: ???x
02:30

Abonnementsartikel

Maskinteknik har bedt en række af branchens fremtrædende aktører om at se tilbage på 2022 - og frem mod 2023. I dag adm. direktør Bo Sundroos, Scantruck A/S.

Trods en række store udfordringer og forestående mulig krise tror Manitou og Komatsu-importøren Scantruck A/S på en forholdsvis blid landing i 2023.

- Det er naturligvis ikke rart med den fortsat høje inflation og stigende renter. Vores store fordel her hos Scantruck er, at vi er så bredt funderet på både industri- entreprenør- og landbrugs-segmentet. Det spreder risikoen lidt, fortæller adm. direktør Bo Sundroos, Scantruck A/S, til Maskinteknik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Godt gang i salget

Han fortæller, at virksomheden har holdt fint gang i salget gennem hele 2022, og han forventer kun en beskeden tilbagegang i salget 2022 på 5-8 procent.

- Under Agromek solgte vi 40 maskiner, så det er meget tilfredsstillende. En del af det solgte fra 2022 skal først leveres i 2023 - ja, noget af det endda først i 2024. Og de næste 4-5 måneder er vi stort set fuldt belagt på værkstedet med levering af maskiner solgt i 2022, så der er generelt godt gang i butikken, siger direktøren.

- Alt i alt er jeg meget fortrøstningsfuld og har helt klart de positive briller på. Vores kunder har masser at lave, og de skal bruge nye maskiner, fastslår Bo Sundroos, som giver et eksempel med 15 to-tons minigravere, der blev leveret i oktober.

- Vi bestilte dem hjem for at være lagerførende et godt stykke tid, men efter kun 2 måneder er de 12 af dem allerede solgt, fortæller han.

Stigende udgifter

Han kan dog også sagtens få øje på udfordringerne i 2023-markedet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det handler især om, at vi er udfordret på vores udgifter, som vokser. Det gælder blandt andet lønninger, energipriser og nye maskiner, så vi kan næppe holde samme indtjening som de seneste par år, forudser direktøren og tilføjer, at kunderne dog har accepteret stigningerne i maskinpriserne.

- De er steget en del, men det er alt andet i samfundet også. De fleste tager det som inflationsstigninger, og det gælder jo hele vejen rundt i branchen, konstaterer Bo Sundroos, som dog også forventer, at stigninger på nye maskiner er kraftigt aftagende, selvom han ikke ligefrem forventer prisfald. Alt i alt tror jeg på samme salg i 2023 som i år, siger Bo Sundroos.