Lyt til artiklen:

Formand om 2022: Selektiv nedrivning og udbredt DM&E Kloakmodul til fremtidens kloakmestre

00:00
Hastighed: ???x
02:41

Abonnementsartikel

I 2022 har DM&E Entreprenør været med forrest i forhold til lovgivningen om selektiv nedrivning og udbredt DM&E Kloakmodul til fremtidens kloakmestre.

Omtrent 300 medlemmer lyttede med, da Søren Ulrik Sørensen, der er formand i DM&E, præsenterede brancheorganisationens årsberetning. Her fremhævede han DM&E Entreprenørs erhvervspolitiske arbejde i 2022, hvor en del tid er gået med at påvirke lovgivningen indenfor selektiv nedrivning.

- DM&E sidder med i en følgegruppe om selektiv nedrivning. Følgegruppen er med i et projekt, som undersøger indførelsen af selektiv nedrivning og en eventuel autorisationslignende ordning samt uddannelse og omkostningerne til dette, sagde Søren Ulrik Sørensen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han fortalte endvidere, at fokusgruppen består af personer fra nedrivningsbranchen, kommuner, Miljøstyrelsen, rådgivere osv. Her bidrager DM&E Entreprenør med konkret erfaring fra den virkelige verden, og dermed hvad der kan fungere i praksis.

rich-media-2
Formand i DM&E Søren Ulrik Sørensen. Pressefoto.

- Det færdige arbejde danner nu grundlag for konkrete vurderinger i Miljøstyrelsen vedrørende implementering af selektiv nedrivning i nedrivningsbranchen. Det forventes, at der i 2023 vil blive stillet konkrete krav om selektiv nedrivning. Disse vil DM&E Entreprenør selvfølgelig følge tæt og kommentere, sagde Søren Ulrik Sørensen.

DM&E Kloakmodul bliver en del af elevernes uddannelse

Uddannelsessystemet har for alvor fået øjnene op for DM&E's tegneprogram DM&E Kloakmodul. AMU-Center Fyn skifter nu som det første AMU-center til DM&E Kloakmodul.

- DM&E har i lang tid fået positiv feedback fra skolerne, der uddanner kloakmestre, om, at DM&E kloakmodul er et rigtig godt og simpelt tegneværktøj til kloaktegninger. Nu har AMU Fyn taget skridtet videre og har indgået aftale om 100 licenser, fortalte Søren Ulrik Sørensen.

De nye kloakmestre fra Fyn kommer derfor nu til at stifte bekendtskab med DM&E kloakmodul under uddannelse. Det er nu også det program, der undervises i under uddannelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Teknologisk Institut har længe benyttet DM&E kloakmodul i deres undervisning som det primære værktøj til kloaktegninger. Ved at AMU Fyn nu også har valgt DM&E Kloakmodul, har DM&E Entreprenør en forhåbning om, at det breder sig til flere skoler. Det er vigtigt, at kloakmestrene præsenteres for et tegningsværktøj, som de nemt og hurtigt kan tegne en digital kloaktegning i. Det er i dag en stor fordel at kunne aflevere tegninger digitalt, sagde Søren Ulrik Sørensen.