Lyt til artiklen:

Entreprenør går målrettet efter pharma og forsyning

00:00
Hastighed: ???x
03:53

Abonnementsartikel

En fokuseret indsats skal vende minus til plus efter omfattende turnaround hos nordsjællandske Gravmand A/S.

For to år siden opkøbte Tscherning Holding entreprenørvirksomheden Gravmand A/S fra Birkerød, som på daværende tidspunkt var i en sløj forfatning efter flere år med blødende bundlinje. Med den nye status som søsterselskab i Tscherning Gruppen blev der igangsat en turnaround, og det har efterhånden drejet kursen mod en betydeligt sundere retning.

- Det har været en omfattende og forholdsvis hård proces, fortæller den ny administrerende direktør og medejer Per Vedel Brøndsted, som kom til i sommeren 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vi brugte det første år på at rydde gamle skeletter ud af skabene, at ændre kulturen i virksomheden samt at lægge en stram strategi for fremtiden.

CEO Per Vedel Brøndsted, Gravmand A/S

Skeletter ud af skabene

Maskinteknik møder ham på Transformervej i Herlev, hvor byggepladsens sorte containere med det karakteristiske røde logo med den hvide gravhund er centralt lager og byggeplads for Gravmands store igangværende projekt for Gladsaxe Gentofte Fjernvarme (GGF).

- Vi brugte det første år på at rydde gamle skeletter ud af skabene, at ændre kulturen i virksomheden samt at lægge en stram strategi for fremtiden. Det har blandt andet betydet nye fokusområder og at medarbejderstaben i dag er helt anderledes sammensat end før opkøbet. Vi har de rigtige kompetencer til de rigtige opgaver, så vi kan leve op til vores vision om at blive opfattet positiv anderledes, for vi stræber efter at blive en af de ønskede anlægs- og forsyningsentreprenører på Sjælland, fortæller han til Maskinteknik.

Vinder stor rammeaftale

Vendepunktet kom ifølge Per Vedel Brøndsted i sommeren 2022, hvor Gravmand vandt rammeaftalen om fjernvarmetilslutning med GGF.

rich-media-3
Rammeaftalen med Gladsaxe Gentofte Fjernvarme betyder, at Gravmand A/S skal etablere rigtig mange flyverstik.

- Vi har aftale for to år med mulighed for helt op til otte år. I den periode skal der etableres 3.000 flyverstik sammen med en anden entreprenør, fortæller den 52-årige direktør, der blandt andet har en karriere som sergent i hæren med FN-udsendelse på Balkan. Desuden er han uddannet akademiingeniør fra DTU, HD i Organisation og Ledelse fra CBS og har mange års ledelseserfaring fra anlægs- og forsyningsbranchen.

Fokus på pharma

Ud over fokus på forsyning styrer Gravmand A/S også målrettet mod pharma-segmentet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Det er en helt særlig niche, som har meget høje standarder for sikkerhed og kvalitet. Samarbejde med pharma-industrien kræver en udpræget grad af fleksibilitet, professionel håndtering og skarp projektstyring, og det er vi i al beskedenhed ret gode til, siger han og tilføjer, at Gravmands funktionærstab i dag er en del større end for et år siden, hvoraf nogle har en for branchen utraditionel baggrund.

- Det handler om at samle de rigtige kompetencer i forhold til de nicher, vi udfører projekter i, og vi har været rigtig gode til at tiltrække de rigtige folk. Men det skal vi også være, for vi går benhårdt efter at vækste inden for både forsyning og pharma, fastslår Per Vedel Brøndsted.

I øjeblikket er Gravmand i Hillerød i gang med et større projekt for en pharma-aktør, hvor der skal flyttes 200.000 kubikmeter jord. Det er fast arbejde for førerne af de fem-seks gravemaskiner og op til 35 daglige lastbiler, som er indsat på den opgave.

Udnytter stordriftsfordele

Som selskab i Tscherning Gruppen kan Gravmand A/S trække på nogle af de kompetencer, der findes andetsteds i koncernen. Det gælder blandt andet HR, kommunikation og markedsføring.

- Vi har også vores maskiner inde under Tschernings maskinpark, hvor dygtige folk holder maskinerne opdaterede og i flot stand, siger han.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trods den spirende krisestemning mange steder i samfundet mener direktøren, at fremtiden ser fornuftig ud - ikke mindst fordi Gravmand efter hans mening med forsyning, pharma og kloakseparering arbejder i de rigtige segmenter og har de rigtige folk med de rigtige kompetencer i medarbejderstaben. Han ser derfor med fortrøstning frem til afslutningen på det forskudte regnskabsår den 30. april, hvor han forventer et fornuftigt resultat for året.

- Nu har vi momentum, og det udnytter vi til yderligere vækst, siger Per Vedel Brøndsted til Maskinteknik.