Lyt til artiklen:

Volvo vil skrue op for produktionen af læssemaskiner på el

00:00
Hastighed: ???x
02:14

Abonnementsartikel

Volvo investerer i opgradering af svensk fabrik med henblik på større produktion af elektriske hjullæssere.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har netop annonceret en investering i produktion af elektriske hjullæssere fra sin fabrik i Arvika i Sverige.

Fabrikken har specialiseret sig i produktion af mellemstore og store læssemaskiner på hjul og har allerede haft succes med at reducere sin CO2-udledning.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er en milepæl i virksomhedens ambition om at være helt fossilfri i 2040, og det er også et banebydende skridt mod ambitionen om at opfylde Volvo CE's mål om, at 35 procent af de solgte maskiner skal være elektriske i 2030.

Investeringen på 65 millioner svenske kroner betyder, at fabrikken kan udvide sine faciliteter med en ny bygning og give mulighed for gradvis introduktion af nye elektriske hjullæssere.

- Det er mere end 40 år siden, vi sidst investerede i en ny bygning, og hvilken bedre grund nu end at investere i vores fremtid, vores planet og den næste generation. Vi ved, at det ikke kun er vigtigt for vores kunder og interessenter, som med rette har høje forventninger til os, men det ligger også vores hjerte nært at være en del af noget større i opbygningen af vores fremtid, siger Site Manager Mikael Liljestrand, Volvo CE, i en pressemeddelelse.

Volvo CE har allerede med succes introduceret kompakte elektriske hjullæssere til det globale marked med L20 Electric og L25 Electric hjullæssere, der har vist sig at være effektive, nul-udstødningsemissionsløsninger. Sammen med ECR25 Electric, ECR18 Electric og EC18 Electric kompakte gravemaskiner og den mellemstore EC230 Electric gravemaskine har Volvo CE ifølge producenten selv en af de største elektriske serier på markedet.

Man vil opføre en ny bygning på cirka 1.500 kvadratmeter, som vil give anlægget mulighed for at frigøre arealer inde i sin samlefabrik til at kunne bygge elektriske hjullæssere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selvom det endnu ikke er offentliggjort, hvilke modeller der vil begynde deres elektriske transformation og præcis hvornår, vil produktionen af både elektriske hjullæssere og mere traditionelle hjullæssere udstyret med forbrændingsmotorer fortsætte i den samme produktionslinje.

Byggeriet skal begyndes senere i 2023.